Regionaal medisch coördinatieoverleg: “Coronadruk daalt in ziekenhuis. Ook besmettingscijfers fors gedaald”

vrijdag 22 april 2022

[Onderstaand verslag is gebaseerd op het regionaal medisch coördinatieoverleg van donderdag 21 april]

Het aantal coronapatiënten in het Heilig Hartziekenhuis in Mol zit in dalende lijn. Datzelfde geldt voor de besmettingscijfers. Zaterdag 23 april worden de laatste vaccinaties gezet in het vaccinatiecentrum. Nadien verdwijnt de tent. Toekomstige vaccinaties gebeuren onder coördinatie van eerstelijnszone Baldemore binnen de eerstelijnszorg, waaronder huisartsen en huisartsenpraktijken.

Heilig Hartziekenhuis (Mol)

• Het aantal opnames in het Heilig Hartziekenhuis is de afgelopen week gedaald naar 10 coronapatiënten, waarvan zeven op de cohortafdeling van geriatrie. Er liggen geen patiënten meer op intensieve zorgen.
Niet alle ziekenhuizen van de Kempen bevinden zich al in dezelfde situatie met dalende cijfers. Sommige ziekenhuizen hebben nog af te rekenen met een vrij hoge coronadruk.
• De acute uitval van medewerkers is verder gedaald en ligt momenteel lager dan 5%.
Ook de grieppiek ligt achter ons. Momenteel verblijven in het ziekenhuis nog slechts twee patiënten door de griep.
• Na de rustige paasvakantie functioneert het ziekenhuis momenteel ‘op vol toerental’.
De verplichte testen voor hospitalisatie worden stapsgewijs afgebouwd. Momenteel hoeft dit niet langer voor een ingreep met daghospitalisatie. In een latere fase zal dit uitsluitend nog gelden voor opnames op de diensten intensieve zorgen, neurologie en geriatrie. Finaal zullen we komen tot een situatie waarbij er alleen nog wordt getest bij symptomen.

Vaccinatiecentrum BalDeMoRe

• Het vaccinatiecentrum staat voor zijn laatste vaccinatieweekend. Op zaterdag 23 april worden de laatste prikken gezet.
• Nogmaals een dikke dankjewel aan alle vrijwilligers en zorgprofessionals. De puike werking van het vaccinatiecentrum is een collectieve prachtprestatie waar iedereen bijzonder fier mag op zijn.
Toekomstige vaccinaties gebeuren onder coördinatie van eerstelijnszone Baldemore vanuit de eerstelijnszorg, waaronder huisartsen en huisartsenpraktijken. De opstart hiervan zal niet meteen aansluiten op 23 april. Verdere communicatie volgt wanneer de nieuwe aanpak operationeel is.
• Het callcenter van het vaccinatiecentrum blijft ook na de sluiting op het vaste telefoonnummer 014/38 90 47.

Besmettingscijfers Balen

• De afgelopen week noteerden we 40% minder besmettingen dan de week voordien (toen we nog een licht stijging mochten noteren na Balen Jaarmarkt). De meeste besmettingen zitten nog steeds in de leeftijdsgroepen tussen 30 en 60 jaar.

Klik hier voor meer info over de besmettingscijfers van Balen de afgelopen week.

Nieuwsoverzicht
Naar top