Nieuwe erfgoedwandeling en -fietstocht in Wezel

maandag 13 juni 2022
In Wezel kan je sinds kort toeren langs het verleden. Buurtwerk Plus Wezel stelde samen met o.a. Erfgoed Balen de Wezel-van-Toen Toer samen: een wandel/fietstocht van 7 of 17 km langs en met info over leuke historische plekjes en gebouwen in Balen- en Mol-Wezel. Ook terug te vinden in de ErfgoedApp.

De toer van 7 km bevat 14 bezienswaardigheden, die van 17 km heeft 22 hotspots. Op elke locatie vind je een bordje dat de precieze plaats aanduidt van wat er vroeger ter plekke bestond. Met behulp van de ErfgoedApp of de wandelgids (zie 'downloads' hieronder) krijg je onderweg telkens meer informatie en ook enkele historische beelden per locatie.

Permanente routes

De routes zijn permanent beschikbaar, je kan ze dus afleggen wanneer je maar wil. Starten doe je aan de Vrije Basisschool Wezel in de Keiheuvelstraat 7A (Mol-Wezel) voor de 7 km. De 17 km vertrekt aan de Kiosk (Keiheuvelstraat 7A, Mol-Wezel).

De Wezel-Van-Toen Toer is een initiatief van Buurtwerk Plus Wezel in samenwerking met Erfgoed Balen, Kamer van Heemkunde Mol, Gemeenten Balen en Mol, Stuifzand en de Vlaamse Gemeenschap.

Meer info in de ErfgoedApp

Nieuwsoverzicht
Wezel-Van-Toen Toer

Contact

Erfgoed Balen

Vandaag gesloten
adres
Vaartstraat 292490 Balen
tel.
014/74 41 70
e-mail
erfgoed@balen.be

Deel deze pagina

Naar top