Subsidies voor nieuwe leuke initiatieven blijven VOENKEN geven

dinsdag 12 april 2022
Lokaal bestuur Balen riep vorig jaar de VOENK-subsidies in het leven om nieuwe socio-culturele initiatieven te ondersteunen. Ook in 2022 kunnen zowel individuen, groepen als verenigingen opnieuw een beroep doen op een VOENK-subsidie van 500, 1.000 of 1.500 euro.

Heb je goesting om met je vereniging stilaan uit de (corona-)winterslaap te ontwaken? Of heb je als individu of groep vrienden een idee om iets te organiseren, nu het weer stilaan mag? Dan kan ook jij een VOENK-subsidie aanvragen!

Iedereen uit Balen met een idee om iets nieuws te doen, komt in aanmerking. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Het subsidiebedrag hangt af van o.a. het vernieuwend en gemeenschapsvormend karakter, de samenwerkingsverbanden en je aandacht voor kansengroepen. Je vindt het volledige reglement op www.balen.be/voenk.


Pril of uitgewerkt idee

Heb je een (pril) idee? Mail het dan door naar voenk@balen.be. De VOENK-ambassadeurs nodigen je vervolgens graag uit voor een gesprek en helpen je verder met tips en voorstellen. Als je al concrete(re) plannen hebt, kan je die al meteen indienen via het gemeentelijk evenementenloket op evenementen.balen.be.


Wie niet waagt…

Misschien heb je vooraleer je je geweldig idee kan uitwerken al iemand (of iets) nodig waardoor je al kosten moet maken zonder dat je weet of je idee doorgaat. Ook hiervoor voorziet VOENK een mogelijke tussenkomst van maximum 200 euro, op basis van facturen of andere bewijsstukken voor kosten die gemaakt zijn. Loopt jouw idee na deze eerste verkennende fase toch op een sisser af? Dat kan! Want wij van VOENK vinden: ‘wie niet waagt, niet wint’. En dus heeft dat geen invloed op de tussenkomst in deze kosten.


Ook voor individuen

Belangrijk is om ook nog eens te benadrukken dat de VOENK-subsidies er niet alleen zijn voor (erkende) verenigingen, maar bijvoorbeeld ook voor individuen of een groepje vrienden. En ook kinderen en tieners komen in aanmerking met hun idee, uiteraard begeleid door een volwassene. Wat dacht je van een drive-in op een leuke plek? Een expo van Balens talent op een ongewone locatie? Of een creatieve ontmoetings- en speelplek voor de buurt? (Bijna) alles kan!


Organisatoren getuigen over VOENK

De VOENK-subsidies betekenden het afgelopen jaar al een belangrijke steun voor heel wat organisatoren bij het opzetten van nieuwe activiteiten. Op deze pagina laten we enkele van hen aan het woord.

Nieuwsoverzicht
Voenk

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie - VOENK

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
voenk@balen.be
Naar top