Schrijf in voor webinar over nieuwe verbouwpremie (12 mei)

vrijdag 01 april 2022
Vanaf 1 juli worden de energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie geïntegreerd in de eengemaakte 'Mijn Verbouwpremie'. Dit moet het voor de burger eenvoudiger maken om premies aan te vragen. Schrijf in voor de gratis webinar over deze nieuwe premie op donderdag 12 mei om 19u30.

Nu: energiepremies Fluvius & Vlaamse renovatiepremie

Investeren in het energiezuiniger maken of het verbeteren van de kwaliteit van je woning loont, zeker met de huidige energieprijzen. Momenteel kunnen burgers een beroep doen op de energiepremies van Fluvius voor energiebesparende maatregelen (dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, warmtepomp, warmtepompboiler en zonneboiler) en/of op de Vlaamse renovatiepremie voor wie een (grondige) renovatie doorvoert.

De energiepremies van Fluvius kunnen zowel door eigenaar-bewoners als door verhuurders worden aangevraagd en zijn niet-inkomensgebonden. De Vlaamse renovatiepremie kan enkel worden aangevraagd door eigenaar-bewoners en eigenaars die hun woning verhuren aan een sociaal verhuurkantoor

Vanaf 1 juli: Mijn Verbouwpremie

Vanaf 1 juli worden de energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie geïntegreerd in een eengemaakte premie: Mijn Verbouwpremie. Dit moet het voor de burger eenvoudiger maken om premies aan te vragen.

Mijn VerbouwPremie zal pas vanaf 1 oktober 2022 aangevraagd kunnen worden, via een digitaal loket. In de tussentijd gelden een aantal overgangsmaatregelen:

  • Tot en met 30 juni 2022 moet je de huidige Vlaamse renovatiepremie en/of de energiepremies van Fluvius nog apart aanvragen. 
  • Tussen 1 juli en 30 september 2022 kan je de hogervermelde premies tijdelijk niet aanvragen
  • Vanaf 1 oktober 2022 kan je Mijn VerbouwPremie online aanvragen. 
  • De geldigheid van de facturen wordt verlengd tot 27 maanden (2 jaar + 3 maanden) voor aanvragen tot en met 31 december 2022. 

Benieuwd op welke premies je allemaal recht hebt? Ga dan zeker eens kijken op de website premiezoeker.be. Heb je toch nog vragen over ingrepen/verbouwingen die je hebt uitgevoerd of wenst uit te voeren, neem dan contact op met Mireille Vansweevelt (dienst wonen gemeente Balen) via 014/74 40 83 of wonen@balen.be. Zij helpt je graag verder.

Schrijf in voor gratis webinar op 12 mei

Wie meer te weten wil komen over de nieuwe MijnVerbouwpremie kan zich inschrijven voor een webinar, georganiseerd door Kempens Woonplatform en Energiehuis Kempen (IOK). Dit webinar 'Verbouwplannen? Vanaf juli alle premies onder één dak' vindt plaats op donderdag 12 mei om 19u30. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht via  www.iok.be/mijnverbouwpremie.

Meer info over de nieuwe Mijn VerbouwPremie vind je hier.

Nieuwsoverzicht
Isolatie plaatsen

Contact

Dienst Wonen

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 83
e-mail
wonen@balen.be
Naar top