Doorgang Ham naar E313 afgesloten vanaf maandag 28 maart

dinsdag 22 februari 2022

Er zijn werken gepland op de Staatsbaan in Ham, tussen de brug over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen en de (vernieuwde) brug over het Albertkanaal. De werken zijn gepland vanaf 28 maart tot en met juli. Er komt een nieuw wegdek, vrijliggende fietspaden en de brug over het kanaal Dessel-Kwaadmechelen wordt gerenoveerd. De werfzone (zie plannetje bij 'downloads') zal afgesloten zijn voor alle verkeer.

Omleiding voor voertuigen via afrit 25a (Tessenderlo Industrie)
Er zal een omleiding voor doorgaand verkeer worden voorzien via de snelweg E313 en afrit Tessenderlo Industrie (25a), via de N73 Snelwegstraat en Zuidstraat (richting Beverlo). 
Zie plannetje bij downloads.

Fietsomleiding
Ook voor de fietsers is er een omleiding voorzien. Voor fietsers op de Staatsbaan geldt er een omleiding rond de werfzone, via de bruggen over het Albertkanaal en de Broekstraat. Ook het jaagpad via de blauwe brug over de Zandstraat vormt een vlot alternatief. (zie apart plannetje bij downloads).

Lokale verkeersmaatregelen in Ham
De Zwartenhoekstraat blijft bereikbaar, maar uitsluitend via de kant van de E313 en de rotonde aan Floralux. Verkeer tussen de Staatsbaan en de Zwartenhoekstraat wordt via tijdelijke verkeerslichten geregeld.

De gemeente Ham wijzigt tot slot tijdelijk de verkeerssituatie in de Zandstraat en voert vanaf de Spoorwegstraat eenrichtingsverkeer in richting Ham. De politie zal op geregelde tijdstippen de naleving ervan controleren.

Minstens tot eind juli
Volgens de huidige planning zouden de werken starten op maandag 28 maart. Vanaf eind februari zijn de voorbereidingswerken in de bermen al gestart. De werken duren, als alles goed verloopt, minstens tot eind juli.

E313 via Meerhout of Geel
Deze verbinding wordt vaak gebruikt door inwoners van onze gemeente voor hun verplaatsingen richting Hasselt, Leuven of Brussel (E313 af- en opritten nr. 25). Zij nemen best de E313 via Meerhout of Geel. 

Info: www.wegenenverkeer.be/ham 

Nieuwsoverzicht
Naar top