Boosterprik gehad? Vergeet niet je recentste COVID-certificaat op te halen of aan te vragen!

dinsdag 01 februari 2022
Met je vaccinatiecertificaat kan je bewijzen dat je Covid Safe bent (bvb. voor een buitenlandse reis of horecabezoek bij code oranje en rood op de coronabarometer). Hou er wel rekening mee dat je na je boosterprik zelf een up-to-date certificaat digitaal moet ophalen of telefonisch aanvragen.

Je boostercertificaat verschijnt niet automatisch bij je andere vaccinatiecertificaten. Je moet het zelf digitaal ophalen of telefonisch aanvragen (zie onder). Je nieuwe certificaat is 2 tot 7 dagen na je derde prik beschikbaar.

Voorkom dus dat het scherm rood kleurt als ze je Covid Safe Ticket scannen en hou de recentste versie van je vaccinatiecertificaat achter de hand. Help ook je ouders, grootouders, buren,... die minder vaardig zijn met de computer, zodat ook zij nog met een gerust gemoed een bezoek aan de horeca kunnen brengen.

Je kan je boostercertificaat op 3 manieren bekomen.

In de CovidSafe app

In de CovidSafeBE-app druk je op 'controleer op nieuwe certificaten'. Kies vervolgens itsme of eHealth om je aan te melden. Je boostercertificaat verschijnt even later boven je andere certificaten/certificaat met vermelding: vaccin 3/3 of 2/2 (indien je eerste vaccin J&J was).

Via de portalen

Je surft naar MijnGezondheid, MijnBurgerprofiel, MyHealthViewer of Helena. Je meldt je aan met een van de digitale sleutels. ItsMe is de makkelijkste manier. Op de website staan je certificaten. Je kan ze downloaden en afdrukken.

Via telefoon, opgestuurd per post

Je kan ook de Vlaamse helpdesk bellen op 078/78 78 50 (in Vlaanderen), dan wordt je boostercertificaat per post opgestuurd. Je kan het certificaat 24/7 aanvragen via het keuzemenu van deze helpdesk. Wil je een persoonlijk gesprek met een helpdeskmedewerker, dan kan je contact opnemen op weekdagen tussen 9 en 19 uur en op zaterdag tussen 10 en 18 uur.

Tijdens de openingsuren van het gemeentehuis kan je ook je recentste Covid Safe Ticket laten uitprinten: breng wel je identiteitskaart en de pincode van je identiteitskaart mee. 

Nieuwsoverzicht
Naar top