Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

maandag 10 januari 2022
Is jouw kind geboren in 2020, vóór 2020 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan eerst aan via www.balen.be/aanmeldenscholen! Dit kan vanaf 10 januari (schoolpersoneel en ouders met al een kind op die school) of 9 maart (rest).

Aanmelden en meer info via www.balen.be/aanmeldenscholen

Alle nieuwe leerlingen die zich voor het schooljaar 2022-2023 willen inschrijven in gelijk welke Balense kleuter- of lagere school (uitgezonderd kleuterschool Wezel, zie verder), moeten zich eerst aanmelden via www.balen.be/aanmeldenscholen. Het gaat hier alleen om kinderen geboren in 2020, kinderen geboren vóór 2020 die nog nooit in een Balense school zijn ingeschreven en kinderen die naar een andere Balense school willen gaan (dus niét voor de bestaande leerlingen die al school lopen in die school). Alle ouders met een kind dat geboren is in 2020, kregen eind december hierover een infobrochure thuisgestuurd.

Aanmelden vanaf 10 januari of 9 maart

Schoolpersoneel en ouders met kinderen die al broers of zussen op de school hebben, kunnen hun kind aanmelden van 10 t.e.m. 25 januari (het tijdstip van aanmelden is niet van belang, maar doe het wel in deze periode). Ouders die niét tot deze voorrangsgroep behoren, kunnen hun kind aanmelden van 9 maart t.e.m. 1 april. Na de aanmeldperiode ontvang je een e-mail met de schooltoewijzing en kan je je kind definitief inschrijven. Vanaf 1 juni volgt dan nog een vrije inschrijvingsperiode.

Waarom eerst aanmelden?

Alle scholen bepalen een maximum aantal leerlingen per klas zodat ze op een comfortabele manier kwalitatief onderwijs kunnen bieden. Daardoor kan het zijn dat een school voor sommige klassen nog vrije plaatsen heeft, en voor andere klassen volzet is. Om te vermijden dat ouders van school naar school moeten lopen om hun kind te laten inschrijven, is er (naar het voorbeeld van de gemeente Mol) voor gekozen om nieuwe leerlingen eerst aan te melden. Op deze manier krijgen ouders een overzicht in welke school ze hun kind(eren) kunnen inschrijven in mei (vooraleer de vrije inschrijving in juni start).

Uitzondering: kleuterschool Wezel

Opgelet: de kleuterschool uit de Sportlaan in Balen-Wezel (’t Wit Scholeke) werkt met het aanmeldingssysteem van de gemeente Mol, omdat de hoofdschool gelegen is in Mol (Wezel). Daarvoor moet je aanmelden via www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Nieuwsoverzicht
Aanmelden scholen

Contact

Dienst onderwijs en gezin

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
Naar top