Vaccinatiecampagne derde prik helemaal op gang: 8.000 uitnodigingen verstuurd

vrijdag 10 december 2021
De vaccinatiecampagne voor de extra prik komt nu helemaal op gang. Deze week vertrokken er maar liefst 8.000 uitnodigingen voor een extra prik met Moderna, eveneens een mRNA-vaccin zoals Pfizer.

Een extra prik met Moderna is minstens evenwaardig aan een extra prik met Pfizer. Ook bij Moderna gaat het om een zogeheten mRNA-vaccin. Een combinatie van Moderna met Pfizer, Astra Zeneca of Johnson & Johnson vormt dus geen enkel probleem.

  • Door de overschakeling naar Moderna voor de extra prik in vrijwel heel Vlaanderen, konden we vorige week minder inwoners uitnodigen.
  • Woensdagnacht 7 en donderdagochtend 8 december vertrokken er in totaal maar liefst 8.000 uitnodigingen voor extra prikken met Moderna.
  • Dit is het hoogste aantal uitnodigingen dat we op één week tijd konden versturen. Mogen we vragen om de uitnodiging bij voorkeur online te bevestigen. Zo belast je het callcenter niet. Wil je toch telefonisch bevestigen? Wacht dan enkele dagen én bel in de namiddag. Er is nog voldoende tijd om te bevestigen.
  • Deze uitnodigingen vertrokken ook naar -60-jarigen. Het eerste criterium is steeds de tussentermijn met de laatste vaccinatie. Dit moet minimaal 6 maanden voor Pfizer, 4 maanden voor Astra Zeneca en 2 maanden voor Johnson & Johnson zijn. Het volgende criterium is leeftijd.
  • Het toedienen van deze extra prikken is voorzien op 22, 23, 27, 28, 29 en 30 december. Het vaccinatiecentrum werkt tijdens de eindejaarsperiode dus op volle kracht door. Onze dankbaarheid voor de bereidwillige vrijwilligers en medewerkers is enorm.
  • Het is voor het eerst deze vaccinatiecampagne dat we prikken met Moderna. Dit vraagt een andere organisatie met bijhorende logistieke aanpassingen binnen het vaccinatiecentrum. Al deze wijzigingen worden achter de schermen tijdig geregeld.
  • Naast de extra prik verstuurden we ook nog uitnodigingen voor een 1ste en 2de Deze inwoners krijgen wel Pfizer. Het gaat in totaal om 28 pas verjaarde 12-jarigen en 23 herkansers die besloten zich alsnog te laten vaccineren. Deze personen verwachten we op 22 december en 12 januari.
  • De afgelopen week maakten we een grote sprong voorwaarts in de extra prikken. Inmiddels hebben al 19.028 van de in totaal 81.115 inwoners een extra prik ontvangen (23,46%). Bij de 65-plussers gaat het inmiddels al om 63,29%. De komende weken gaat dit aantal nog fors stijgen.

Meer info: Vaccinatiecentrum Baldemore, 014/38 90 47, callcenter@elzbaldemore.bewww.vaccinatiecentrumbaldemore.be

Nieuwsoverzicht
Naar top