Gevaccineerd met Astra Zeneca? Registreer je op Vaxlist voor extra prik

woensdag 24 november 2021
Alle inwoners die in ons vaccinatiecentrum gevaccineerd werden met Astra Zeneca en een extra Pfizer-prik wensen, vragen we om zich te registreren op www.vaxlist.be. Vanuit de reservelijst kom je mogelijk sneller in aanmerking voor de extra prik dan wanneer je wacht op het gewone uitnodigingsproces.

We gebruiken VAXLIST voor last-minute oproepen wanneer er extra prikken beschikbaar zijn op een vaccinatiedag.

Op donderdag 18 november vroegen we inwoners die gevaccineerd waren met Johnson & Johnson om zich te registreren op Vaxlist. Meer dan 1.000 inwoners gingen op deze oproep in. Omdat de grote meerderheid van hen recent een reguliere uitnodiging ontving, verdwijnen zij automatisch van VAXLIST. Voor Johnson & Johnson geldt een wachttijd van twee maanden tussen de eerste vaccinatie en de extra prik.

Vier maanden voor Astra Zeneca

Voor Astra Zeneca bedraagt de minimale tussentermijn tussen de laatste vaccinatie en de extra prik vier maanden. Voor de meeste betrokkenen is deze termijn inmiddels bereikt. Hierdoor komen ook zij stilaan in beeld om een reguliere uitnodiging te ontvangen. Om zeker geen vaccins verloren te laten gaan, stellen wij onze reservelijst VAXLIST al vroeger open. Wie zich registreert op VAXLIST, komt dus mogelijk vroeger aan bod dan de reguliere uitnodiging.

De rangschikking op VAXLIST wordt voortdurend aangepast bij nieuwe registraties. Het tijdstip van registratie is daarbij geen criterium. VAXLIST gebruikt de tijdsinterval met je laatste vaccinatie als eerste criterium. Leeftijd vormt het tweede criterium. VAXLIST controleert automatisch of de tijdsinterval met je laatste vaccinatie minimum vier maanden bedraagt.

Twee prikken Pfizer

Voor Pfizer geldt een wachttijd van 6 maanden. De 65-plussers voor wie deze periode inmiddels al verstreken is, hebben normaal gezien al een uitnodiging ontvangen. Stapsgewijs nodigen we wekelijks bijkomend inwoners uit. Dit gebeurt vrijwel meteen nadat de wachttermijn behaald is én deze personen in de Vlaamse uitnodigingsdatabank verschijnen. 

Nog niet gevaccineerd?

Ook late beslissers blijven nog steeds welkom om zich aan te melden bij het callcenter van het vaccinatiecentrum via het nummer 014/38 90 47. Je krijgt dan meteen een voorstel voor twee prikmomenten.

Meer info: 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be

Nieuwsoverzicht
Naar top