Iederéén ontdekt Balen! Toerisme Balen gaat voor inclusief promofilmpje

donderdag 28 oktober 2021
Voor haar nieuwste promofilmpje koos Toerisme Balen voor een samenwerking met De Schakel, een lokale voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo willen zij een beeld geven van de huidige inclusieve maatschappij, waarbij iedereen kan genieten van een welverdiende vakantie of dagtrip.

De figuranten van dienst in het filmpje over de Molenroute zijn Sinan en zijn begeleidster Els. Sinan heeft een verstandelijke beperking en is sinds zijn twaalfde ook blind. Toch kan hem dat niet tegenhouden om te genieten van de Kempense buitenlucht. Sinan en Els legden het traject van de fietsroute langs de 3 Balense watermolens af op een tandem. Op hun tocht doorkruisten ze ook diverse natuurgebieden. Bij de uitkijkhut aan de Straalmolen gaf Els een mooie beschrijving van de typische broekbossen in natuurgebied Griesbroek in de Grote Netevallei. “Sinan begon er onmiddellijk de meest fantastische diersoorten bij te fantaseren”, vertelt Els met een lach.

Bekijk het filmpje van de Molenroute:

Op de fiets door Balen

De tandems die Sinan en Els gebruikten tijdens de opnames, behoren samen met gewone fietsen tot het vaste verhuuraanbod van recreatiedomein Keiheuvel in Balen.  “Op deze manier kunnen mensen zorgeloos in Balen op vakantie of daguitstap komen, zonder dat zij zelf fietsen moeten voorzien”, vertelt schepen voor Toerisme Werner Hens.

Inclusieve maatschappij

De gemeente Balen en De Schakel werken al langere tijd nauw samen. Bijvoorbeeld in de Pastorij van Olmen, waar de gasten van De Schakel een koffie- en theehuis openhouden en zo buurtbewoners samenbrengen. Nu kwam het via het filmpje van Toerisme Balen opnieuw tot een mooie synergie.

“We zijn blij om te zien dat het beeld van een inclusieve maatschappij nu ook zijn weg gevonden heeft naar de toeristische sector”, vertelt Dré Joos van vzw De Schakel. “Het laat zien dat met enkele kleine aanpassingen een vakantie voor iedereen mogelijk is. En dat dit alles dan ook nog eens in eigen streek mogelijk is, maakt het een zeer mooi verhaal, waar wij met plezier aan helpen meeschrijven!”.

Toeristische filmpjes

In de vorige filmpjes van Toerisme Balen kwam al een gevarieerd aanbod in beeld. Zo zagen we Sofie samen met haar hond de ‘Wandeling van het Jaar 2012’ ontdekken in natuurgebied Scheps. Monique, Robert en Gerda lieten zien dat zij genoten van hun pensioen tijdens een wandeling in natuurgebied Keiheuvel, de ‘Wandeling van het Jaar 2018’ en ‘Mooiste Wandeling van het Land 2019’. Balen heeft ook genoeg te bieden voor een meerdaagse trip, vandaar dat ook de 5 Balense B&B’s een eigen filmpje kregen. Al deze promofilmpjes, gemaakt in samenwerking met Stories by light kan je ontdekken op het Youtube-kanaal van Toerisme Balen en op de website van de toeristische dienst: www.ontdekbalen.be.

Nieuwste clip: Molenroute

De Molenroute die Sinan en Els hebben uitgetest, geeft je 39 km lang fietsplezier. Op deze route passeer je de 3 Balense watermolens (Straalmolen, Topmolen en Hoolstmolen), waarvan er twee nog steeds in werking zijn. De route en alle verdere praktische info kan je vinden op www.ontdekbalen.be. Daar vind je ook alle info over fietsverhuur (van zowel gewone fietsen als tandems).

Nieuwsoverzicht
Toerisme Balen - Molenroute

Contact

Dienst toerisme

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
toerisme@balen.be
Naar top