Water nodig op begraafplaats? Gebruik gratis gemeentelijke bidons

donderdag 14 oktober 2021
De gemeente Balen plaatste op elke begraafplaats een bak met bidons, die je gratis kan gebruiken om bloemen water te geven, graven te onderhouden,... Gelieve deze na gebruik terug te plaatsen in de bakken. Zo vermijden we dat nabestaanden eigen bidons meenemen en achter de gedenkstenen achterlaten.

Geen bidons achter de gedenkstenen

De gemeentelijke groendienst verwijderde in september tal van bidons op de begraafplaats van het Centrum, in totaal goed voor zo'n 5 pmd-zakken. Enkele nabestaanden bewaarden blijkbaar onderhoudsmiddel en water in bidons, meestal achter de gedenksteen. Daar waren ze wel nog zichtbaar voor de nabestaanden in de andere rijen. De groendienst doet zijn uiterste best om van de begraafplaatsen een mooie en serene plaats te maken. Deze bidons horen daar dus niet in thuis.

Gemeentelijke bidons

Om te vermijden dat nabestaanden eigen bidons of jerrycans van thuis moeten meebrengen, heeft de groendienst op elke begraafplaats een bak met bidons geplaatst bij de waterkraantjes. Op de begraafplaats van het Centrum zijn dat er zelfs twee. Bezoekers kunnen hier gratis gebruik van maken. Indien je een onderhoudsmiddel wil gebruiken, neem dat dan desnoods in een kleinere flacon mee van thuis. Gelieve de gemeentelijke bidons na gebruik terug in de bakken te plaatsen aub. Zo blijft de begraafplaats een mooie en serene gedenkplaats voor onze overledenen.

Let op: javel tast grafzerk aan

Het onderhoud van de grafzerk is een taak voor de nabestaanden. Let wel op dat je geen pesticiden gebruikt, of bijtende producten zoals javel (die de metalen verbindingen van de grafzerk aantasten waardoor ze op termijn uiteenvallen). Met zuiver water en wat bruine zeep krijg je de klus even goed geklaard en beschadig je de zerk niet. Bovendien respecteer je zo de
beplanting en het milieu.

Nieuwsoverzicht
Bidonbak

Contact

Groendienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
groendienst@balen.be
Naar top