Everzwijn gezien? Meld het via e-loket!

woensdag 13 oktober 2021
Bij de maïsoogst in oktober en november gaan everzwijnen traditioneel op zoek naar een nieuwe habitat. Ze worden dan vaker waargenomen en veroorzaken ook schade op plaatsen waar dat eerder niet het geval was. Heb jij een everzwijn gezien en/of er schade door geleden? Meld het dan via balen.be/wild.

Het REBO-team (Regionaal Everzwijnenbeheer Ondersteuning) waarschuwen ook alle automobilisten om in oktober en november uit te kijken voor overstekende everzwijnen. De maïsoogst schrikt de dieren mogelijk op, waardoor ze in paniek plotseling straten oversteken. Dit leidt tot een verhoogd risico op ernstige aanrijdingen. Deze waarschuwing geldt zowel overdag als ’s nachts. In onze regio is vooral Postel (Mol) gekend als een gebied waar everzwijnen verblijven, maar door de maïsoogst kunnen ze ook verhuizen naar andere locaties. Indien je een everzwijn ziet, meld dit dan aub. 

Op deze manier blijven de wildbeheerders op de hoogte en kunnen ze maatregelen treffen indien nodig. In specifieke gevallen kan je ook een schadevergoeding aanvragen bij het Agentschap voor Natuur en Bos.

Meld (schade door) everzwijnen, vossen en marters via www.balen.be/wild

Nieuwsoverzicht
Everzwijn

Contact

Milieudienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top