Scholen en jeugdverenigingen, schrijf in voor Operatie Proper!

woensdag 29 september 2021
Kies je als school of jeugdvereniging voor een propere buurt? Schrijf je dan uiterlijk 31 oktober in voor Operatie Proper! Je krijg er niet alleen een propere leefomgeving voor terug, maar ook een mooie financiële beloning.

Operatie Proper

Operatie Proper is een beloningssysteem voor Vlaamse scholen en jeugdverenigingen. Met het project willen de Kempense gemeenten, IOK Afvalbeheer en Mooimakers hen ondersteunen in het engagement tegen zwerfvuil. Dit door middel van:

  • een concreet en haalbaar actieplan tegen zwerfvuil;
  • gratis opruimmateriaal (bv. grijpertjes, handschoenen, fluohesjes… )
  • een online platform dat je toelaat je vooruitgang bij te houden en te delen.

Operatie Proper vindt plaats van september 2021 t.e.m. juni 2022. In deze periode moeten de scholen en jeugdverenigingen een aantal verplichte uitdagingen aangaan, zoals regelmatig het zwerfvuil op en rond hun terreinen opruimen, themalessen rond afval geven,... Verder kunnen ze ook nog enkele acties naar keuze doen, wat ze belangrijk vinden of haalbaar is.

Een mooi engagement verdient een mooie beloning

Dankzij ieders inspanningen wordt Vlaanderen een stukje mooier, en dat verdient een bedankje. Als alle actiepunten tot een goed einde zijn gebracht, ontvangt de school of jeugdvereniging een financiële beloning. De beloning hangt af van de samenstelling van het actieplan, maar varieert tussen 500 euro en 975 euro. Je eindigt dus niet enkel met een mooiere omgeving, maar ook met een mooie beloning.

Schrijf in

Wil jij ook deelnemen met je school of jeugdvereniging? Schrijf je dan in via www.mooimakers.be/operatie-proper tot uiterlijk 31 oktober! 

Meer info via mooimakers@iok.be of 014/57 10 39.

Nieuwsoverzicht
Operatie Proper (c) Mooimakers.be

Contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top