Gele doos in de koelkast kan je leven redden

dinsdag 28 september 2021
Balense 65-plussers, personen met een beperking en chronisch zieken kunnen vanaf 1 oktober gratis een ‘gele doos’ afhalen. Da’s een bewaardoos voor belangrijke medische en andere informatie, die je in de koelkast plaatst zodat de hulpverleners snel de nodige info vinden om gepaste hulp te bieden.

De betrokken bewoners krijgen op voorhand een brief waarmee ze hun gele doos kunnen afhalen bij hun apotheker of in VC De Kruierie, of thuis kunnen laten afleveren als ze slecht te been zijn.

Doel: levens redden

Het doel van de gele doos is om levens te redden. Het is de bedoeling dat senioren en mensen met een beperking of chronische ziekte levensnoodzakelijke info in de gele doos steken en deze in de deur van de koelkast bewaren. Een sticker op de binnenzijde van de voordeur geeft aan dat er een doos is en zo kunnen de hulpdiensten indien nodig vlug reageren en geen onnodige tijd verliezen.

Wat zit er in de doos?

In de gele doos kunnen volgende zaken gestoken worden:

  • medische fiche met o.a. contactgegevens zorgverleners, chronische aandoeningen, (geneesmiddelen)allergieën, hulpmiddelen, recente medische ingrepen, de lichamelijke toestand van de persoon, contactpersonen, DNR code,…
  • medische fiche met informatie die relevante info bevat in het kader van een eventuele vermissing
  • medicatielijst
  • kopie identiteitskaart

60.000 gele dozen

Dit project kwam tot stand dankzij een intensieve samenwerking tussen de eerstelijnszone Baldemore, de seniorenraden en -verenigingen, het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen, de huisartsen en apothekers. In totaal zullen 60.000 senioren en mensen met een chronische ziekte of beperking via hun gemeente gratis een gele doos ontvangen.

Nieuwsoverzicht
Gele Doos

Contact

Cel Gezondheid

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top