Vanaf 4 oktober twee maanden eenrichtingsverkeer in Balen-Neetlaan

vrijdag 24 september 2021
Vanaf maandag 4 oktober laat de gemeente Mol het fietspad in klinkers op de Balen-Neetlaan (kant Mol-Wezel) vervangen door beton. Door deze werken wordt er gedurende ongeveer 2 maanden eenrichtingsverkeer ingesteld in de straat. Verkeer vanuit Balen naar de rotonde in Wezel blijft mogelijk.

De aannemer breekt op het grondgebied Mol het bestaande fietspad in klinkers volledig uit en vervangt dit door een nieuw fietspad in beton. Het nieuwe fietspad zal het fietscomfort sterk verhogen. De gemeente Balen heeft het fietspad aan de Balense kant enkele jaren geleden al vernieuwd.

Deze werken situeren zich tussen de rotonde in Wezel en bijna tot aan de bocht ter hoogte van het woonzorgcentrum. De werken nemen een tweetal maanden in beslag, inclusief de uithardingsperiode van één maand.

Eenrichtingsverkeer auto’s

Om de heraanleg van het fietspad veilig te kunnen uitvoeren, neemt de aannemer de aanpalende rijstrook in beslag. Deze wordt volledig afgesloten voor autoverkeer. Voor de inwoners aan de Molse zijde van de Balen-Neetlaan betekent dit ook dat hun oprit niet meer bereikbaar is (ook niet tijdens de uithardingsperiode). Zij parkeren hun auto best ergens in de buurt. 

Voor autoverkeer geldt daarom voor de tijdsduur van de werken verplicht éénrichtingsverkeer vanuit Balen richting rotonde. Verkeer naar Balen rijdt om via de Sint-Jozefslaan, Ringlaan en Gerheide (zie plannetje).

De bussen van De Lijn zullen deze omleiding in beide rijrichtingen gebruiken.

Omleiding fietsers

Fietsers die vanuit de rotonde richting Balen rijden, volgen een bewegwijzerde omleiding. Deze loopt via de Fabriekstraat, Rusvenstraat, Pasdijk en Kapelstraat (zie plannetje). Het fietspad aan de overzijde van de Balen-Neetlaan blijft gewoon bruikbaar.

Afsluiten Molse zijstraten

Door het opbreken van het fietspad worden alle zijstraten aan de Molse zijde van de werfzone tijdelijk doodlopend, met uitzondering van de verhoogde kruispunten met de Langestraat en het Wezelhof.

Je kan de Balen-Neetlaan dus vanuit Mol-Wezel tijdelijk niet bereiken via de Heilandstraat/Vieille Montagnestraat, Duinstraat en Meyerstraat.

De timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

De gemeente Mol brengt de directe omwonenden per brief op de hoogte. 


Meer info:
openbare werken gemeente Mol, 014/33 08 19, openbarewerken@gemeentemol.be

Nieuwsoverzicht
Omleiding Balen-Neetlaan herfst 2021

Contact

Verkeersdienst

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be
Naar top