Gezellige familiedag met (theater)vertellingen in VC De Kruierie

maandag 13 september 2021
Op zaterdag 2 oktober trappen we de boekenverkoop af met een knotsgekke familiedag in vrijetijdscentrum De Kruierie. Jong of oud, iedereen is welkom van 10u tot 16u voor een dag vol workshops, animatie en vertellingen. Bekijk het volledige programma hieronder.

We hebben jullie aanwezigheid gemist in vrijetijdscentrum De Kruierie. Om het najaar feestelijk van start te laten gaan, organiseren we op zaterdag 2 oktober (start tweedehands boekenverkoop) een bomvolle familiedag voor jong en oud.

We hebben een mooie mix gemaakt tussen workshops, theater en kindervertellingen. Bekijk het volledige programma hieronder en hou ook zeker onze social media in de gaten voor meer updates! Doorlopend kan je ook genieten van een drankje of een gratis pannenkoek, aangeboden door Marbol (tussen 13u en 16u).

Programma 2 oktober 2021

Kamishibai vertelling (start 11u30 en 13u30)

Een Kamishibai vertelling is een soort van verteltheater die zijn oorsprong vond in Japan. Monniken gebruiken deze techniek om verhalen te vertellen aan een (veelal) ongeletterd publiek. Vandaag de dag gebruiken we deze houten verteltheaters nog steeds om op een leuke en interactieve manier een boodschap over te brengen aan kinderen.

Nog nooit aanwezig geweest bij een echte Kamishibai vertelling? Dan is dit zeker een aanrader!

De wondere wereld van Professor Pillemans (start 12u en 14u)

Welkom in het laboratorium van Professor Pillemans! Hij is een uitvinder, pillendraaier en dierenkenner. Hij reist van plek tot plek op zoek naar de wonderen der natuur. Gek genoeg slaagt hij er steeds weer in om nooit geziene, vreemde diersoorten te ontdekken ... wat zou hij nu weer van plan zijn?

De wondere wereld van Professor Pillemans is een theatervoorstelling in een heuse woonwagen. Hierdoor kunnen er maar max. 30 kinderen per voorstelling aanwezig zijn.

Vooraf inschrijven is dus de boodschap en kan makkelijk via vrijetijd.balen.be

Je hebt nog geen login? Vul dan eerst een aanvraag in. Het aanvraagformulier kan je terugvinden op het digitaal loket van de gemeente Balen www.balen.be/e-loket. Je ontvangt dan (ten laatste binnen de 72u na aanvraag) een mail met daarin jouw logingegevens.

Kundabuffi (13u -16u)

De wereldvoorstellingen van Kundabuffi zijn een ware streling voor het oog. Een verteller, al dan niet begeleid door muzikanten, neemt je mee op een reis naar de andere kant van de wereld.

Instrumenten uit de vier windstreken, vreemde gebruiksvoorwerpen, eigenaardige kleding,
creatief speelgoed en grappige verhalen zijn de souvenirs waarmee deze reiziger zijn ontdekking aan de wereld verhaalt. Kortom, de ideale mix voor een luchtige, dynamische èn educatieve vertel- en muziektheatervoorstelling over culturele diversiteit en wereldburgerschap.

Inloopsessie CoderDojo

In de voormiddag vind de CoderDojo-sessie van 2 oktober plaats (vooraf inschrijven verplicht), maar in de namiddag kan je vrij inlopen en ontdekken wat de wereld van computers en games allemaal te bieden heeft.

Gratis pannenkoeken

Tussen 13u en 16u kan je genieten van een gratis pannenkoek, aangeboden door Marbol (Mondiale AdviesRaad Balen Olmen).

Nieuwsoverzicht
Familiedag

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top