Drie besmettingen bij Speelplein Biesakker: enkele speldagen en pleinfeesten geannuleerd

dinsdag 20 juli 2021
Dinsdag 20 juli zijn er drie coronabesmettingen vastgesteld bij Speelplein Biesakker. De speldagen van de groepen die als hoogrisico werden beschouwd, worden geannuleerd tot en met vrijdag 30 juli. Ook de Pleinfeesten van dit weekend worden uit voorzorg geannuleerd.

Na analyse van de risicocontacten door een medisch deskundige werden sommige groepen en leiding als hoogrisico beschouwd, andere contacten werden als geen risico beschouwd. 


Hoogrisico: in quarantaine en coronatest
De ouders van de betrokken kinderen werden op de hoogte gebracht. De hoogrisico-contacten moeten in thuisquarantaine en getest worden op corona. Voor anderen geldt een verhoogde waakzaamheid naar mogelijke ziektesymptomen zoals koorts, loopneus, hoofdpijn, droge hoest, kortademig, verlies van geur en smaak,… Bij twijfel contacteren ze best meteen hun huisarts.

Naargelang de uitslagen van de PCR-tests en eventuele uitbreiding naar andere kinderen, moeten er de komende dagen mogelijk nog bijkomende maatregelen genomen worden.


Pleinfeesten met tapasbar geannuleerd
Deze besmetting komt jammer genoeg op een heel ongelukkig moment voor Speelplein Biesakker. Zij zijn immers genoodzaakt om de Pleinfeesten met tapasbar, fiets- en wandeltocht te annuleren. Deze moeilijke beslissing werd genomen na overleg met het gemeentelijke crisisteam van Balen. Het welzijn en de gezondheid kreeg voorrang, hoe jammer ook voor de kinderen en leiding.


Respect voor beslissing
Het gemeentebestuur dankt alle ouders voor hun begrip in deze moeilijke situatie en verwacht van iedereen een correcte en strikte opvolging van de opgegeven maatregelen afhankelijk van de mate van risico. Alleen op deze manier kan deze uitbraak niet verder uitbreiden. Het gemeentebestuur dankt ook de leiding van Speelplein Biesakker uitdrukkelijk voor hun snelle en correcte optreden.

Nieuwsoverzicht
Drie besmettingen bij speelplein Biesakker

Contact

Veiligheid

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top