Kamp Chiro Balen stopgezet na coronabesmetting

vrijdag 16 juli 2021
Chiro Balen heeft met spijt in het hart het kamp in Rijkevorsel moeten stopzetten. Na bindend medisch advies van het gemeentelijke crisisteam bleek dit helaas de enige overgebleven optie, nadat bijna de voltallige leiding in quarantaine moest na een coronabesmetting bij één van de leden.

Waarom werd deze beslissing genomen?

Op donderdag 15 juli wees een PCR-test op een coronabesmetting bij één van de leden van Chiro Balen. De hoofdleiding nam meteen contact op met Chiro Vlaanderen, dat adviseerde om de volledige leeftijdsgroep/bubbel en hun leiding te testen en 10 dagen in thuisquarantaine te plaatsen als hoogrisicocontact.

De leiding van deze leeftijdsgroep had ook contact gehad met de leidsters van de andere groepen. Na bindend medisch advies van het gemeentelijke crisisteam werd beslist om - zoals de regels het voorschrijven - ook de volledige leiding te testen en in quarantaine te plaatsen, met uitzondering van zij die op 14 juli al twee weken volledig gevaccineerd waren. Omdat er op die manier onvoldoende leiding overbleef om alles in goede banen te leiden, zat er helaas niets anders op dan het kamp stop te zetten, hoe jammer ook voor de leden en leiding.

Verdere stappen

Alle ouders werd intussen gecontacteerd. Zij kregen ook de nodige informatie over de te ondernemen stappen, afhankelijk van het feit of hun kinderen hoog- of laagrisicocontacten zijn.

Naargelang de uitslag van de bijkomende PCR-tests, moeten er de volgende dagen mogelijk nog bijkomende maatregelen genomen worden. Als dat het geval is, worden de ouders hierover meteen verwittigd.

Dank aan ouders en leiding

Het gemeentebestuur dankt alle ouders voor hun begrip en verwacht van iedereen een correcte opvolging. Het dankt ook uitdrukkelijk de leiding van Chiro Balen voor hun snelle en correcte optreden in deze moeilijke situatie. Eens de ontgoocheling over het stopgezette kamp is weggespoeld, kijken zij weer vooruit naar een nieuw, spetterend werkjaar vol engagement en spelplezier voor de kinderen.

Nieuwsoverzicht
Kamp Chiro Balen stopgezet

Contact

Veiligheid

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top