Erfgoed lanceert reeks praatcafés

woensdag 29 september 2021
Balen barst van de interessante erfgoedverhalen. Daarom lanceert de dienst erfgoed in het Oud Gemeentehuis een reeks gezellige praatcafés op vrijdagavond (22 okt, 19 nov, 17 dec en 21 jan), met telkens een ander thema. Iedereen welkom om mee te babbelen bij een lekker drankje. Gratis toegang.

In het erfgoedcafé (op de eerste verdieping van het Oud Gemeentehuis) komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod: van bekende dorpsfiguren tot échte Balense streekproducten, verdwenen Balense cafés, de typische verenigingen uit de tijd van toen en nog veel meer. 

Interesse? Kom dan zeker eens langs in het Oud Gemeentehuis (Vaartstraat 29). Vanaf 19u babbelen we er bij een lekker kopje koffie of een frisse pint gezellig op los. De toegang is gratis, ook voor niet-leden van erfgoed Balen.

Programma praatcafés erfgoed

  • 22 oktober: De (verdwenen) Balense cafés en herbergen
  • 19 november: Bijzondere én bekende volksfiguren in Balen
  • 17 december: Balense verenigingen uit de tijd van toen
  • 21 januari: Typisch Balense gebouwen en hun geschiedenis


Het Jaarboek van Erfgoed Balen is al aan zijn 20e editie toe. Deze jubileumeditie is te koop voor 15 euro in vrijetijdscentrum De Kruierie en het Oud Gemeentehuis. Bekijk hier de inhoudsopgave van het nieuwste Jaarboek.

Nieuwsoverzicht
Praatcafé erfgoed

Contact

Erfgoed Balen

Open vandaag: 9u - 12u
adres
Vaartstraat 292490 Balen
tel.
014/74 41 70
e-mail
erfgoed@balen.be
Naar top