Balen ondertekent Solidariteitscharter Special Olympics

dinsdag 18 mei 2021
Vorige week vond in Brussel de 2e editie van de Special Olympics Belgium Virtuele Spelen plaats. Tijdens de openingsceremonie ondertekende Balen samen met 8 andere steden en gemeenten het Solidariteitscharter van Special Olympics Belgium (SOB).

Op vrijdag 14 mei vond in Brussel de tweede editie van de Special Olympics Belgium Virtuele Spelen plaats. Dit als alternatief voor de Nationale Spelen, die door de coronamaatregelen voor het tweede jaar op rij fysiek niet kunnen doorgaan.


Solidariteitscharter

Tijdens de openingsceremonie op maandag 10 mei ondertekenden 9 steden en gemeenten het Solidariteitscharter van Special Olympics Belgium (SOB), de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking. Naast Balen zijn dat Alken, Brussel, Ecaussinnes, La Louvière, Mechelen, Nijvel, Sint-Niklaas en Sint-Pieters-Woluwe.


Speciale band

Schepenen Mien Vanden Broek (sport) en schepen Nancy De Bie (personen met een handicap) zakten naar de hoofdstad af om het charter namens onze gemeente te ondertekenen. Balen heeft een speciale band met de Special Olympics als gastgemeente voor de atleten van The Isle of Man tijdens de Europese Zomerspelen in 2014 en als jaarlijkse gastheer van De Andere Sportdag.


Inclusie en unified-principe

Door het Solidariteitscharter te ondertekenen, verbindt Balen zich er onder meer toe om inclusie en het unified-principe – atleten met en zonder verstandelijke beperking sporten samen in één team – verder te ondersteunen, of te introduceren in sectoren die er nog niet eerder mee in aanraking kwamen. Niet enkel op sportief niveau, maar overal in onze maatschappij moeten mensen met een verstandelijke beperking een actieve rol toegekend krijgen.

Nieuwsoverzicht
Balen ondertekent Solidariteitscharter Special Olympics

Contact

Sportdienst

Vandaag gesloten
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be
Naar top