Gezocht: vrijwilligers voor project Pastorij Olmen

woensdag 05 mei 2021
Er waait een frisse wind door de Pastorij in Olmen. Lokaal bestuur Balen, Ferm, De Schakel, Tuinhier, lokale verenigingen en vrijwilligers willen er achtereen mensen samenbrengen, aanzetten tot ontmoeten en verbinden. Daarvoor zoeken ze vrijwilligers voor het onthaal, winkelpunt en koffie-theehuis.

De Pastorij van Olmen wordt dé plek waar inwoners en verenigingen zich kunnen thuis voelen. Lees er alles over op www.balen.be/pastorij. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld in het winkelpunt terecht voor handgemaakte producten uit de pastorijtuin en het keramiekatelier, te koop aangeboden door de Schakel. In een multifunctionele ontmoetingsruimte worden ze met open armen ontvangen door gasten van de Schakel en vrijwilligers, en kunnen ze genieten van streekproducten in het koffie- en theehuis. Het project start uiteraard pas zodra het allemaal weer toegelaten is volgens de coronamaatregelen, maar we zijn achter de schermen al volop bezig met de voorbereidingen..

Om dit alles in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar de volgende vrijwilligers (bekijk ook de infofiches bij 'downloads' helemaal onderaan):

  • Onthaalvrijwilliger

Is werken met mensen jou op het lijf geschreven? Staat de gastvrouw/-heer in jou al te popelen om samen met andere teamleden allerlei bezoekers van Pastorij Olmen een warm welkom te bieden en wegwijs te maken? Zorg jij er graag mee voor dat mensen genieten van een natje en een droogje in een gezellig kader? Ondersteun jij graag mensen met een beperking om via dit project hun deelname aan de lokale samenleving te vergroten? Misschien is deze vacature dan wel iets voor jou?

  • Vrijwilliger winkelpunt

Ben je klantvriendelijk en help je onze bezoekers graag verder in ons winkelpunt vol lokale, ambachtelijke producten? Kan jij ons helpen bij het afrekenen en verpakken van de producten? Ondersteun jij graag mensen met een beperking om via dit project hun deelname aan de lokale samenleving te vergroten? Dan is deze vacature zeker iets voor jou!

  • Vrijwilliger koffie-/theehuis

Ben je klantvriendelijk en heb je altijd al interesse gehad om horeca ervaring op te doen? Wil je onze streekproductjes met fierheid serveren aan onze klanten? Ondersteun jij graag mensen met een beperking om via dit project hun deelname aan de lokale samenleving te vergroten? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! Als vrijwilliger koffie-/theehuis sta je in voor het gehele café-gebeuren, drankjes maken, bestellingen aannemen en verwerken, onderhoud toestellen, etc.


Wanneer?

Als vrijwilliger kan je kiezen uit de onderstaande tijdsblokken, al zijn de uren steeds bespreekbaar.

  • Dinsdag: 10u-14u, 13u-17u of 10u-17u
  • Woensdag: 10u-14u, 13u-17u of 10u-17u
  • Donderdag: 10u-14u, 13u-17u of 10u-17u
  • Vrijdag: 10u-14u, 13u-17u of 10u-17u
  • Zaterdag (enkel voor Winkelpunt): 10u-14u, 13u-17u of 10u-17u


Aanmelden of meer weten?

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of wil je meer weten over de vacatures? Neem dan gerust contact op:

  • Iris vanderhaegen (ondersteunercoördinator vzw De Schakel): info@vzwdeschakel.be (t.a.v. Iris vanderhaegen) - 014/81 37 56
  • Caroline Mertens (coördinator vrijwilligersbeleid gemeente Balen): caroline.mertens@balen.be - 014/74 41 23


Meer info

Nieuwsoverzicht
Pastorij vrijwilligers

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top