Belastingaangifte: ook dit jaar enkel telefonische hulp

woensdag 05 mei 2021
Door de coronacrisis houden de experts van de FOD Financiën ook dit jaar geen invulsessies voor de belastingaangifte in VC De Kruierie. Ze helpen je wel telefonisch verder. Je moet hiervoor eerst een afspraak maken op het nummer dat op de envelop van je belastingbrief staat of in je Tax-on-Web.

Wel telefonische hulp

Wie wil, kan zijn of haar aangifte telefonisch laten invullen door de experts. Wacht hiervoor niet tot het laatste moment, want na 30 juni is er geen hulp meer mogelijk.

  • Bel vanaf 5 mei naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt en houd je identiteitskaart bij de hand.
  • Je krijgt een afspraak om je aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen of indienen via Tax-on-web.


Wie mag zelf telefoontje verwachten?

Wie vorig jaar telefonische hulp kreeg, krijgt (of kreeg al) in april zelf een telefoontje van de FOD Financiën met de vraag of ze dit jaar telefonisch geholpen willen worden (dit nummer ziet er altijd zo uit: 02/572 57 xx).

De cliënten die financieel begeleid worden door het ocmw, zullen tijdig gecontacteerd worden door de maatschappelijk werkers. 


Vragen bij Tax-on-web?

Wie zijn belastingaangifte aanvult via Tax-on-web en met vragen zit over zijn persoonlijk dossier kan bellen naar het kantoor Mechelen afdeling regio Geel op 02/576 01 70 (werkdagen 9u-12u, in juni 9u-15u). Vulde je vorig jaar je aangifte in via Tax-on-web hou dan je mailbox in de gaten. Je krijgt dit jaar je aangifte niet meer op papier als je ze vorig jaar online indiende.


Voorstel van vereenvoudigde aangifte

Krijg je een voorstel van vereenvoudigde aangifte?

  • Je gegevens zijn juist en volledig: je moet niets doen en zal automatisch jouw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

  • Je gegevens zijn onjuist of onvolledig: je moet ze corrigeren in Tax-on-web of via het papieren antwoordformulier.


Meer informatie? Hulp nodig?

Bel voor algemene vragen de FOD Financiën op 02/572 57 57 (elke werkdag van 8u30 tot 17u) of raadpleeg de website.

Nieuwsoverzicht
Naar top