Verenigingen, schrijf in voor infosessie over heropstart (17 mei)

vrijdag 30 april 2021
Om onze verenigingen te helpen met de heropstart van hun werking, organiseren de gemeentelijke vrijetijdsdiensten op maandag 17 mei (20u) een digitale infosessie. Met o.a. inspiratieverhalen door lokale verenigingen en organisatoren en een update van de coronamaatregelen. Gratis, vooraf inschrijven.

Als de coronamaatregelen verder versoepeld worden, komen er ook weer meer mogelijkheden voor onze verenigingen om hun werking terug (verder) op te starten. Om hen daarbij te helpen en te stimuleren, organiseren de gemeentelijke vrijetijdsdiensten op maandag 17 mei om 20u een digitale infosessie 'Heropstart van je vereniging'.


Wat mag je verwachten? 

Tijdens de infosessie krijg je een actuele update van alle lokale coronamaatregelen, een antwoord op al jouw concrete vragen en enkele inspiratieverhalen door lokale verenigingen en organisatoren. Wie inschrijft, wordt gevraagd om 2 inspiratieverhalen te kiezen uit het volgende lijstje:

 • Kruier Kruiwagen Run @ Bleukens (door BVC Balense Volleybalclub)
  De voorbereidingen voor deze unieke Kruierrace aan de Bleukens waren zo goed als rond toen corona roet in het eten strooide. BVC wil ervoor gaan in 2022, maar geven jullie graag enkele coronaproof voorbereidingstips mee.
 • Desperado (openluchttheater) @ The Red Pinguin (door Bert Leysenkring)
  De openluchtvoorstellingen brachten in de zomer 2020 een groot publiek op de been tijdens het Bar Plas-concept van The Red Pinguïn. Al was dat allesbehalve evident middenin coronatijden. Raf Jansen (Dieter uit “Thuis”) vertelt jullie er graag over.
 • Bluesoptreden @ De Schieve (door Frank Mannaerts)
  Enkele bluesoptredens op het terras van De Schieve in volle coronatijd, dat kreeg Frank Mannaerts voor elkaar. Ook dit jaar gaat hij er nog eens voor. Hoe hij het klaarspeelt? Frank geeft jullie tips en tricks!
 • Comedy Café @ Kruierie (door Stagerage)
  De gezellige, unieke setting van hun Comedy Café dat jaarlijks doorgaat in de Kruierie hebben de mannen van Stagerage vzw goed gezien. December 2020 waren ze er weer klaar voor, coronaproof! Jammer genoeg stak het C-beestje daar weer een stokje voor. Meer weten over coronaproof binnen iets organiseren? Stagerage helpt jullie graag op weg.


Inschrijven tot 14 mei

Deze digitale infosessie is volledig gratis en wordt je aangeboden door vrijetijdscentrum De Kruierie, gemeente Balen en Avansa Kempen. Je moet wel verplicht inschrijven (tot uiterlijk vrijdag 14 mei 17u) via www.balen.be/heropstart. Alle ingeschrevenen krijgen enkele dagen op voorhand een deelnamelink doorgestuurd.


Meer info

Meer info in de flyer bij 'downloads' hieronder of bij contactpersoon Elvira Van den Eynde (014/74 41 19 of elvira.van.den.eynde@balen.be).


Pakket van steunmaatregelen

Deze digitale infosessie is een onderdeel van een brede waaier aan steunmaatregelen van de gemeente Balen aan haar verenigingen, mede dankzij middelen uit het Vlaamse Noodfonds.

Steunmaatregelen genomen in 2020:

 • Aankoop veiligheidspakketten voor zomerkampen
 • Behoud van reguliere subsidies voor 2020 en 2021 op basis van voorbije 3 jaren
 • Extra impulssubsidies van 30% om activiteiten veilig op te starten
 • Schadefonds voor extra corona-onkosten

Steunmaatregelen genomen of te nemen in 2021:

 • Gratis oplossingen voor infrastructuurproblemen voor jeugdverenigingen
 • 25.000 euro extra ondersteuning voor parochiecentra en gemeenschapshuizen
 • Renteloze coronalening voor Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen
 • Vrijetijdscheques: verhoging van de tussenkomst voor de aankoop voor mensen op de kaartenbank en verlenging van de geldigheid
 • VOENK!-reglement: Praktische, inhoudelijke en financiële steun voor creatieve ideeën
 • Gratis infosessie over heropstart verenigingen (17 mei)
Nieuwsoverzicht
Digitale workshop voor verenigingen

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 17u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top