Gemeente Balen doet mee met 'Maai Mei Niet'

maandag 03 mei 2021
De gemeente Balen doet mee aan de Maai Mei Niet-actie van Knack. Op drie locaties (begraafplaats Centrum & Hulsen en buurtplein Scheps) wordt in mei het gras (deels) niet of minder gemaaid. Zo leggen we een rijkelijk buffet aan voor belangrijke beestjes zoals bijen, kevers, vlinders en hommels.

Wist je dat je door niets te doen een grote bijdrage kunt leveren aan onze natuur en de biodiversiteit? Door je gras maar om de vier weken te maaien, kun je tot tien keer meer bijen aantrekken en zo een cruciale bijdrage leveren aan ons milieu. Langer gras is ook beter bestand tegen hitte en droogte. Het is dus zeker niet noodzakelijk een verwildering of verwaarlozing, integendeel.


Drie gemeentelijke locaties in Balen

Ook de gemeente Balen wil mee het goede voorbeeld geven en doet mee aan Maai Mei Niet. Op drie locaties (begraafplaatsen Centrum & Hulsen en buurtplein Scheps) wordt de hele maand mei (een deel van) het gras niet of minder gemaaid. Er worden wel enkele wandelpaden en korte stukken langs de kant gemaaid. Dit zodat je tussen het hogere gras kan wandelen en om aan te tonen dat het een bewuste keuze is om het gras langer te laten groeien.


Doe zelf ook mee!

Doe jij ook mee? Registreer je dan op www.maaimeiniet.be. Je blijft zo op de hoogte van het project, ontvangt tips & tricks en krijgt eind mei jouw persoonlijke nectarscore toegestuurd.

Maai Mei Niet is een actie van Knack, in samenwerking met KU Leuven, Bond Beter Leefmilieu, Velt en het ministerie voor Natuur.

Nieuwsoverzicht
Maai Mei Niet

Contact

Groendienst

Open vandaag: 9u - 12u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
groendienst@balen.be
Naar top