Ziekenhuis Mol roept op: zeg 'ja' tegen het vaccin

vrijdag 16 april 2021
Het ziekenhuis roept op om jezelf te laten vaccineren. De minimale risico’s op ernstige bijwerkingen liggen volgens het ziekenhuis vele malen lager dan de kans op zware ziekte of zelfs overlijden door corona. Dagelijks zijn zij getuige van de verwoestende impact van het virus op iemands gezondheid.

Gelukkig blijft het aantal annuleringen in ons vaccinatiecentrum momenteel uiterst beperkt. Zij zijn iedereen uiterst dankbaar hiervoor. Want zij staan nu al voor de derde keer voor ernstige uitdagingen in hun gevecht tegen het virus. Het wordt alsmaar moeilijker om het te blijven opbrengen. Maar ze blijven toch de motivatie vinden om door te doen en iedereen de nodige zorgen te geven. Ze hopen wel dat aan de corona-uitbraken liefst op korte termijn een einde komt. En de keuze voor het vaccineren, is op dit ogenblik de beste én de snelste uitweg uit dit coronaverhaal. Zowel voor de zorg als voor het economisch leven, als voor ieders persoonlijk welzijn. 

Kort uittreksel uit het verslag van het wekelijks coödinatieoverleg van medische zorgverleners (ziekenhuizen, huisartsen, verpleging, zorginstellingen,...) van 15 april 2021:

De situatie op de afdeling intensieve zorgen van de ziekenhuizen is uiterst penibel. In het Heilig Hartziekenhuis van Mol zijn alle bedden van intensieve zorgen ingenomen. De situatie in de andere ziekenhuizen binnen en buiten de regio is niet anders. Nieuwe ernstig zieke patiënten voor intensieve zorgen worden na de opname via de spoeddienst getransfereerd naar andere ziekenhuizen, maar ook daar dreigen capaciteitstekorten. Het Heilig Hartziekenhuis hoopt dat we de piek voor intensieve zorgen inmiddels bereikt hebben, anders moet de reguliere zorg de komende dagen en weken noodgedwongen verder afgeschaald worden. 

Lees hier het uitgebreider verslag van het medische overleg van 15 april 2021.

Nieuwsoverzicht
Naar top