Start rioleringswerken wijk Straal

vrijdag 16 april 2021
Binnenkort starten in de wijk Straal werken met als doel de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, waarbij het afvalwater en het regenwater apart worden opgevangen. Vanaf 26 april (o.v.) zullen de nutsmaatschappijen beginnen met het vernieuwen en ondergronds brengen van hun leidingen.

Hinder beperkt

Deze werken van de nutsmaatschappijen zullen hoofdzakelijk in de bermen worden uitgevoerd. De hinder blijft dus beperkt. De straten zullen in deze volgorde worden afgewerkt: Oude Brugstraat – Toriaweg – Vloedbeemdenstraat – Kuivereer – St. Anneke – Zandvlietstraat – Straal – Langenberg. Gelieve tijdens de werken steeds rekening te houden met mogelijke hindernissen en werfverkeer.


Materialen uit de berm

Bewoners en eigenaars die materialen uit de berm wensen te behouden zoals brievenbus, planten, kiezel,... moeten deze zelf wegnemen voor de start van de werken. Wie dat wenst, mag ook klinkers/kasseien (om de oprit achteraf terug aan te leggen) zelf opbreken, zo niet zal de aannemer dit doen en de materialen ter plaatse in de voortuin laten.


Rioleringswerken vanaf eind september (o.v.)

Nadat de nutsmaatschappijen een deel van hun werken hebben uitgevoerd, kan de aannemer de rioleringswerken opstarten. De huidige planning voorziet deze werken vanaf eind september.


Infobrief

De bewoners en mensen met eigendom in de wijk kregen intussen een uitgebreide infobrief in de bus (zie 'downloads' hieronder).

Alle info over de rioleringswerken in de wijk Straal

Nieuwsoverzicht
Straal

Contact

Dienst openbare werken (wegenwerken)

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 70
e-mail
wegenwerken@balen.be
Naar top