Verenigingen krijgen ook in 2021 tussenkomst voor extra coronakosten

maandag 12 april 2021
Net zoals vorig jaar geeft de gemeente Balen erkende verenigingen ook in 2021 een tussenkomst (tot 500 euro) voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten. Hou dus de bewijsstukken goed bij, om deze uiterlijk 31 december samen met de fiche 'schadefonds' in te dienen.

Schadefonds

Het schadefonds komt tussen in kosten ten gevolge van de coronamaatregelen, met een maximum van 500 euro. Kosten tussen 0 en 250 euro worden volledig terugbetaald, kosten tussen 250 en 750 euro worden voor 50% terugbetaald.


Extra kosten & voorbereidingskosten

Het gaat enerzijds over een tussenkomst in extra kosten ten gevolge van de coronamaatregelen (zoals aankoop van mondmaskers, face shields, plexi glas, handgels, dispensers, enz.). Anderzijds is het een tussenkomst in voorbereidingskosten voor activiteiten die niet konden doorgaan o.w.v. de coronamaatregelen (zoals promokosten, erelonen, infrastructuurkosten, huur van logistieke benodigdheden, enz.).


Voor erkende verenigingen

Alle door een gemeentelijke adviesraad erkende verenigingen die nog niet via een andere weg subsidies kregen voor dezelfde kosten, maken aanspraak op deze tussenkomst. Voor het kalenderjaar 2021 komen alle onkosten in aanmerking die gemaakt zijn tussen 1 november 2020 en 31 december 2021.


Hoe aanvragen?
 

Vul de fiche ‘schadefonds’ (zie 'downloads' hieronder) in en dien deze samen met de bewijsstukken voor kalenderjaar 2021 in bij de contactpersoon van de gemeente die instaat voor jouw vereniging (bij voorkeur digitaal). Doe dit uiterlijk 31 december 2021. De uitbetaling gebeurt eind januari 2022.


Pakket van steunmaatregelen

Deze renteloze leningen zijn onderdeel van een brede waaier aan steunmaatregelen van de gemeente Balen aan haar verenigingen, mede dankzij middelen uit het Vlaamse Noodfonds.

Steunmaatregelen genomen in 2020:

  • Aankoop veiligheidspakketten voor zomerkampen
  • Behoud van reguliere subsidies voor 2020 en 2021 op basis van voorbije 3 jaren
  • Extra impulssubsidies van 30% om activiteiten veilig op te starten
  • Schadefonds voor extra corona-onkosten

Steunmaatregelen genomen of te nemen in 2021:

  • Gratis oplossingen voor infrastructuurproblemen voor jeugdverenigingen
  • 25.000 euro extra ondersteuning voor parochiecentra en gemeenschapshuizen
  • Renteloze coronalening voor Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen
  • Vrijetijdscheques: verhoging van de tussenkomst voor de aankoop voor mensen op de kaartenbank en verlenging van de geldigheid
  • VOENK!-reglement: Praktische, inhoudelijke en financiële steun voor creatieve ideeën
  • Gratis infosessie over heropstart verenigingen (17 mei)
Nieuwsoverzicht
Vereniging

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 17u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top