Parcours fietsexamen zesdejaars vanaf 2 april bewegwijzerd

donderdag 01 april 2021
Op 17, 21 en 28 mei leggen 620 leerlingen van het zesde leerjaar uit Balen, Dessel en Mol een fietsexamen af. Vanaf vrijdag 2 april is het oefenparcours in Mol-Centrum bewegwijzerd. Zo kunnen de leerlingen er tijdens de paasvakantie volop oefenen samen met hun ouders.

Het fietsexamen is bedoeld als voorbereiding op het zelfstandig naar de middelbare school fietsen. Om de verkeersveiligheid te garanderen, zijn de voorbereidingen en het fietsexamen van levensbelang. De scholen zullen de ouders informeren en aansporen om hun kinderen tijdens de paasvakantie voor te bereiden op het examen.


Alle info over fietsexamen

Op www.gemeentemol.be/fietsexamen vind je een presentatie met alle info over het fietsexamen en hoe je je kan voorbereiden. Naast tips en tricks wordt de te volgen route voorgesteld met telkens het gewenste verkeersgedrag aan elk kruispunt, voorrangsregels, links – rechts afslaan,…


Coronamaatregelen

De voorbereiding op het fietsexamen past perfect in de toegelaten sportieve beweging in de buitenlucht. Binnen de coronamaatregelen valt het dus perfect te verantwoorden dat ouders samen met hun kinderen het parcours oefenen. Hou tijdens het oefenen steeds rekening met de geldende coronamaatregelen.


Filmpje met parcours

BalenTV fietste het parcours al eens af, zodat de kinderen het thuis al eens op het gemak kunnen bekijken en ze goed voorbereid zijn als ze ter plekke gaan oefenen met de ouders.
In het filmpje (beelden & montage Jef Cleemput) krijgen ze ook enkele nuttige tips waar ze op moeten letten bij bepaalde verkeerssituaties.
 

Nieuwsoverzicht
(c) gemeente Mol

Contact

Verkeersdienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 16u - 19u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 76
e-mail
verkeersdienst@balen.be
Naar top