Voorbereidende werken windmolens Olmen

woensdag 31 maart 2021
In april start Elicio in Olmen voorbereidingswerken voor de bouw van 2 windmolens op het Pidpa-terrein achter Pakawi Park. De molens kunnen vanaf maart 2022 met hun gezamelijk vermogen van 4,7 megawatt en jaarlijkse energieproductie van 10.000 MWh meer dan 3.000 gezinnen van groene energie voorzien.

De windmolens zijn van het type Enercon, hebben een tiphoogte van 160 meter en een rotordiameter van 103 meter. Pidpa wordt met ongeveer 10 tot 15% de grootste afnemer van de energie van de windturbines. Hierdoor kunnen de pompinstallaties op het waterproductiecentrum nagenoeg volledig op groene energie werken.


Planning

  • April 2021: Voorbereidende werken
  • April-juni 2021: Aanleg toegangswegen en bouw van de montage platformen op terrein Pidpa
  • Juli-november 2021: Bouw van funderingsvoeten en toren opbouw in betonnen segmenten
  • November 2021-januari 2022: Installatie gondel en wieken van beide windmolens
  • Januari-februari 2022: Testfase van de windmolens
  • Maart 2022: Windmolens in werking

Aan de goedkeuring voor de bouw van de twee windmolens, gingen een openbaar onderzoek en een infomarkt vooraf. Elicio luisterde naar de vragen en bezorgdheden van de buurtbewoners en zocht naar een antwoord of een oplossing. Tijdens de werken stelt Elicio uiteraard alles in het werk om eventuele overlast te beperken tot het absolute minimum.


Geniet mee van de opbrengsten

Iedereen krijgt de mogelijkheid om in te stappen via de Kempense coöperatie Campina Energie om zo mee te genieten van de voordelen van de opbrengsten uit dit windenergieproject. Later volgt hierover meer informatie. Je kan alvast een kijkje nemen op de website van Campina Energie.


Nieuwsbrief

Elicio houdt de buurtbewoners op regelmatige basis op de hoogte over het verloop van dit project. Zo kregen ze deze week een nieuwsbrief in de bus (zie 'downloads' hieronder). Wil jij ook op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in via www.windenergieolmen.be.

Nieuwsoverzicht
Naar top