Mondmaskerplicht vanaf maandag 22 maart voor vijfde en zesde leerjaar geldt ook in kinderclubs en academies

vrijdag 19 maart 2021
De mondmaskerplicht voor het vijfde en zesde leerjaar van het lager onderwijs geldt zowel in onze scholen, als in onze buitenschoolse kinderopvang Kikoen en kunstacademies. Deze verplichting geldt vanaf maandag 22 maart tot aan de paasvakantie.

Besmettingen zoveel mogelijk beperken

De mondmaskerplicht voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar in onze scholen en kunstacademies wordt opgelegd vanuit de hogere overheid. De gemeentelijke crisiscel besliste om deze door te trekken naar onze kinderopvang. Op die manier zorgen we voor duidelijkheid en beperken we samen de verspreiding van het coronavirus. Met deze maatregelen hopen we het stijgend aantal besmettingen in de scholen tot een absoluut minimum te beperken.

Gemeentelijk mondmasker

De leerlingen kunnen hiervoor bijvoorbeeld de gemeentelijke mondmaskers gebruiken dit in het voorjaar zijn verdeeld. De gemeente Balen heeft toen, in tegenstelling tot de meeste andere gemeentes), ook voor de min 12-jarigen een aangepast mondmasker (kleinere maat) voorzien. Intussen zijn er ook andere mondmaskers op de markt gekomen aan schappelijke prijzen.

Communicatie naar ouders

Ouders ontvangen via hun school duidelijke informatie over de mondmaskerplicht. Wie gebruik maakt van de buitenschoolse kinderopvang, ontvangt een bericht via i-school. En ook onze academies zorgen voor gerichte communicatie naar de ouders.

Afspraken voor leerlingen

  • Alle leerlingen van het 5e en 6e leerjaar lager onderwijs dragen vanaf maandag 22 maart tot aan de paasvakantie een mondmasker op school, in de kinderclub of de academie.
  • In onze academies geldt deze mondmaskerplicht ook voor klasgenoten die op hetzelfde lesmoment aanwezig zijn.
  • De mondmaskerplicht op school, de kinderclubs en de academies geldt enkel wanneer de kinderen binnen zijn. Voor buitenspel en buitenactiviteiten geldt deze verplichting niet.
  • Tijdens de eetmomenten dragen leerlingen geen mondmasker.
  • Sportlessen in open lucht en met voldoende afstand tussen de leerlingen vormen een uitzondering op deze mondmaskerplicht.
  • Ook wanneer het niet mogelijk is om een instrument te bespelen met mondmasker geldt er een uitzondering.

Dit zijn de algemene richtlijnen voor Balen. De scholen kunnen beslissen binnen hun scholengroep om bepaalde maatregelen strenger toe te passen. 

Vlaamse beslissing

Omdat het aantal coronabesmettingen ook in de scholen stijgt, voerde de Vlaamse overheid voor de scholen enkele verstrengingen door in de coronamaatregelen. De mondmaskerplicht voor leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar is hier een onderdeel van.

Meer info: dienst onderwijs, 014/74 40 69 (kantooruren), onderwijs@balen.be

Nieuwsoverzicht
mondmasker kind

Contact

Dienst onderwijs en gezin

Vandaag gesloten
Naar top