logo print  logo ocmw print

Nieuw inloopcentrum CAW De Kempen in Mol geopend, vrijwilligers gezocht voor onthaal

vrijdag 12 maart 2021

Op 1 maart opende het nieuw inloopcentrum van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) De Kempen (Sint-Apollonialaan 198, in de buurt van de Kringwinkel van Mol). Bezoekers die met zorgen of andere welzijnsvragen zitten, zijn vrijblijvend welkom.

Met het inloopcentrum wil CAW een laagdrempelige ontmoetingsplaats creëren voor alle inwoners van Balen, Dessel, Mol en Retie die met welzijnsvragen of zorgen zitten. Iedereen kan er vrijblijvend terecht voor een babbel zonder dat er meteen hulpverlening wordt opgestart.


Vrijwilligers gezocht

Om het onthaal goed te laten verlopen, zoekt het CAW vrijwilligers die bezoekers ontvangen en een luisterend oor bieden. Bezoekers komen langs voor een kop koffie, een babbel, het gebruik van een telefoon of computer,… Ze kunnen er ook gebruikmaken van een douche, een wasmachine en een droogkast. Als vrijwilliger ben je bereid om bij al deze diensten een handje toe te steken. Je houdt hierbij rekening met de coronamaatregelen die strikt gevolgd worden in het centrum.


Praktische werking inloopcentrum

Het inloopcentrum moet een plaats worden waar mensen elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Als vrijwilliger speel je hierbij een belangrijke rol. Je toont respect voor de verscheidenheid van de bezoekers en wil écht met hen in gesprek gaan. Je weet van aanpakken en bent sociaal ingesteld. Je wordt ondersteund door een coördinator en een outreacher, die ook actief de straat opgaat en mensen proactief benadert om het centrum te bezoeken.

Het centrum is open op:

  • maandag, donderdag en vrijdag van 11.30 tot 16 uur;
  • dinsdag van 11.30 tot 20 uur.

Heb je zin en tijd om tijdens (enkele van) deze momenten te helpen? Neem dan contact op met Karen Peeters van CAW De Kempen op het nummer 0471/70 38 90 of via karen.peeters@cawdekempen.be.

Nieuwsoverzicht

Contact

OCMW-huis

Vandaag gesloten
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top