logo print  logo ocmw print

Vanaf oktober: gratis gele doos met medische info voor Balense senioren

maandag 01 maart 2021
In eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie (Baldemore) ontvangen alle 65-plussers en mensen met een chronische ziekte of beperking in oktober een gratis ‘gele doos’. Gevuld met alle belangrijke medische info en bewaard in de koelkast zijn ze een levensbelangrijk hulpmiddel voor de hulpdiensten.

Sticker op voordeur

Door een sticker te plakken op de binnenkant van je voordeur weten hulpverleners dat er een gele doos in de koelkast zit. Zo vinden ze snel de nodige medische informatie om gepaste hulp te bieden bij een medisch noodgeval.


Verdeling en overleg

Achter de schermen werken we momenteel aan een grondige voorbereiding om de verdeling vlot te laten verlopen. Hoe we de verspreiding organiseren, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat we de betrokken inwoners op voorhand grondig informeren. We zorgen ook eerst voor overleg met en communicatie naar huisartsen, thuisverpleegkundigen en apothekers zodat het project stevig verankerd is bij de lancering.


Gezonde Gemeente

Het Regionaal Platform Ouderenbeleidsparticipatie (RPO) Kempen lanceert dit project met steun van Welzijnszorg Kempen en de provincie Antwerpen. Via de eerstelijnszone Baldemore realiseert ook Balen het project. Onze gemeente is een ‘Gezonde Gemeente’ en we willen die naam eer aan doen door preventief gezondheidsproblemen aan te pakken. De ‘gele dozen’ passen perfect in deze aanpak.

Nieuwsoverzicht
Gele doos

Contact

Seniorendienst

Vandaag gesloten
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top