logo print  logo ocmw print

School De Bosmier schittert in filmpje voor verkeersveiligheid

woensdag 24 februari 2021
De leerlingen en leerkrachten van Gemeentelijke Basisschool De Bosmier maakten een eigen versie van het campagnelied 'Helm Op Fluo Top'. Met dit verkeersproject wil de school haar leerlingen stimuleren om ook tijdens de donkere maanden te voet of met de fiets naar school te gaan.

Bekijk het filmpje op Facebook

Al verschillende jaren sensibiliseert GBS De Bosmier haar leerlingen om op een veilige manier naar school te gaan. De school stimuleert hen om een fluohesje en/of een fietshelm te dragen.


Gratis fluohesje

Enerzijds door elk kind zo'n hesje gratis aan te bieden, want tijdens de donkere maanden is het natuurlijk heel belangrijk om zichtbaar te zijn.


'Helm Op, Fluo Top'

Anderzijds door net zoals de voorbije jaren mee te doen aan de stickeractie van 'Helm Op, Fluo Top'. Door fluo en/of een helm te dragen op weg naar school, verzamelen de leerlingen van De Bosmier stickers en kunnen ze sparen voor beloningen (o.a. een gratis bezoek aan de dierentuin).


Zelfgemaakte videoclip

Ieder jaar maakt de werkgroep verkeer van de school de actie nog attractiever door er een extra spelelement aan toe te voegen. Dit jaar staken de leerlingen en leerkrachten het liedje van 'Helm Op, Fluo Top' in een nieuw jasje. Alle Bosmieren dansten erop los. Oud-leerling Aline Debie filmde het hele schouwspel en maakte er een gloednieuwe clip van. Absoluut de moeite om eens te bekijken!

Nieuwsoverzicht
Helm Op, Fluo Top

Contact

Dienst onderwijs en gezin

Vandaag gesloten
Naar top