Overzicht: Fluvius-premies in 2021

donderdag 28 januari 2021

Ook dit jaar kan je bij Fluvius weer premies krijgen voor de klassieke investeringen in isolatie en beglazing, voor het investeren in duurzame technieken,...

  • Dakisolatie, muurisolatie en vloerisolatie;
  • Hoogrendementsglas;
  • Warmtepomp;
  • Technieken: warmtepomp, zonne- of warmtepompboiler, zonnepanelen (nieuw in 2021!).


Asbestverwijdering (nieuw in 2021!)

Als je tijdens renovatiewerken van de dakbedekking, het onderdak of van de gevelbekleding  asbesthoudende materialen moet verwijderen, kan je genieten van een hoger premiebedrag voor dak- of zoldervloerisolatie of muurisolatie aan de buitenzijde.

Naast deze verhoogde premie van Fluvius kan je ook via IOK subsidies aanvragen voor een asbestonderzoek en het verwijderen van niet-hechtgebonden asbest bij vloerbedekking en leidingisolatie.


Totaalrenovatiebonus

Bij het uitvoeren van minstens 3 investeringen binnen een periode van 5 jaar kan je ook genieten van een totaalrenovatiebonus. Naast investeringen om energie te besparen komt ook het plaatsen van een ventilatiesysteem hier in aanmerking als investering.


EPC-labelpremie (nieuw 2021!)

Wanneer je binnen een periode van 5 jaar via een nieuw EPC (energieprestatiecertificaat) kan aantonen dat je jouw woning of appartement veel energiezuiniger hebt gemaakt, kom je in aanmerking voor deze premie. Je kan de totaalrenovatiebonus en de EPC-labelpremie wel niét samen aanvragen.


Huur- en isolatiepremie

Woon je als huurder in een woning die nog niet of slecht geïsoleerd is? Of ben je verhuurder van zo’n woning? Dan komt je woning misschien in aanmerking voor een huur-en-isolatiepremie. En krijg je voor het investeren in meer energiezuinige muren, dak of beglazing een premie die veel hoger ligt dan de gewone premies van Fluvius.


Condensatieketel

Als je een bestaande, verouderde verwarmingsketel vervangt door een individuele condensatieketel op aardgas of propaan/butaan kan je genieten van een fikse premie. Dit is wel enkel als je een beschermde afnemer bent of tot de prioritaire doelgroep behoort van de Vlaamse energielening.


Beschermde afnemers en gebruikers met uitsluitend nachttarief (nieuw 2021!)

Alle premies die je kan aanvragen bij Fluvius liggen hoger als je tot de doelgroep ‘beschermde afnemers’ behoort of als je een klant bent die op het elektriciteitsnet is aangesloten met een exclusieve nachtteller.


Op zoek naar nog meer premies om je huis energiezuiniger te maken?


Meer info:
Mireille Vansweevelt (dienst wonen), 014/74 40 83, wonen@balen.be

Nieuwsoverzicht

Contact

Dienst Wonen

Vandaag gesloten
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 83
e-mail
wonen@balen.be
Naar top