logo print  logo ocmw print

Balen stopt online met roken!

maandag 25 januari 2021
Dit jaar kan je volledig online deelnemen aan de stoppen met roken-sessies. Volg op 8, 9, 10 of 11 maart een vrijblijvende online infosessie om 19.30 uur en beslis nadien of je de stap gaat zetten.

Je komt tijdens de infosessie te weten wat voor jou de mogelijkheden zijn. Je kan het programma helemaal op je noden en behoeften afstellen, wat het stoppen natuurlijk alleen maar makkelijker maakt.

Naar de online infosessie (via zoom).

Kostprijs

Voor een volledig rookstopprogramma in groep  van acht sessies betaal je 48 euro, mensen met een verhoogde tegemoetkoming betalen 24 euro. Voor individuele begeleiding neem je best contact op met de rookstopcoach.

Op eigen tempo

Meedoen met de sessies wil niet zeggen dat je tijdens de eerste sessie al moet stoppen met roken. Het is de bedoeling om eerst je gewoontes te gaan veranderen en stil te staan bij welke roker jij bent. Na de derde sessie ben je klaar om te stoppen.

Elkaar steunen

Als je even een moeilijk moment doormaakt, kan je wel wat steun gebruiken. Je staat er niet alleen voor en leert van elkaar.

Hulpmiddelen

Nicotinespray, medicatie, cold turkey, e-cigarette, … volgens de tabakoloog zijn er veel manieren waarop je kan stoppen met roken. Je kiest de methode die het best bij je past. Het is belangrijk om jouw traject zelf mee uit te stippelen.

Wanneer?

Aan de hand van het aantal inschrijvingen wordt bekeken op welke dagen de sessies doorgaan.

Gezonde Gemeente

In 2020 klokte ‘Mol, Balen en Dessel stoppen met roken’ af op 54 stoppers. In het kader van Gezonde Gemeente blijven we als gemeente inzetten op een rookvrij leven voor al onze inwoners. We starten weer met een grote voorraad frisse moed!

Inschrijven voor het programma doe je voor 12 maart via het e-loket. Voor de infosessie moet je niet inschrijven.

Meer info: rookstopcoach Els Bosch, 0474/91 24 54, els@rookstopcoach.be 

Nieuwsoverzicht
Stoppen met roken

Contact

Cel Gezondheid

Open vandaag: 14u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top