logo print  logo ocmw print

Geen versoepelingen, verbod op niet-essentiële reizen

vrijdag 22 januari 2021
Het Overlegcomité besliste op 22 januari dat versoepelingen op de huidige maatregelen nog niet aan de orde zijn. Wel komt er een verbod op niet-essentiële reizen van 27 januari tot 1 maart.

Verbod op niet-essentiële reizen van 27 januari tot 1 maart

Om te vermijden dat duizenden Belgen naar het buitenland trekken tijdens de aankomende krokusvakantie, zoals in de kerstvakantie het geval was, komt er een verbod op niet-essentiële reizen van 27 januari tot 1 maart. "Toerisme is geen essentiële verplaatsing. Alleen reizen om professionele, humanitaire of familiale redenen blijven toegestaan." zo klinkt het bij het Overlegcomité.

Moet je naar het buitenland voor professionele, humanitaire of familiale redenen? Dan moet je te allen tijde een verklaring op eer of een bewijs kunnen voorleggen.

Isolatie verlengd

Wanneer je ziek of besmet bent, moet je vanaf nu 10 dagen in isolatie i.p.v. 7.
De quarantaineduur na contact met een besmet persoon of terugkomst uit het buitenland, blijft 7 dagen. 

Versoepelingen

Jammer genoeg zijn versoepelingen nog niet aan de orde. De coronacijfers gaan wel de goede kant op, maar nog niet in die mate dat we uit de gevarenzone zijn. Het wordt dus nog even wachten.

Kappers, schoonheidssalons e.d. mogen ten vroegste open vanaf 13 februari. Dit is onder voorbehoud, enkel op voorwaarde dat het aantal besmettingen op een gunstige manier evolueert. Dit wordt nog definitief bevestigd op 5 februari. Een eventuele heropening zal sowieso onder strenge voorwaarden moeten gebeuren. 

Nieuwsoverzicht
Overlegcomite 22 jan

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top