logo print  logo ocmw print

Meer dan 450 medisch geschoolden staan paraat voor ons vaccinatiecentrum

dinsdag 19 januari 2021
Na onze oproep hebben op enkele dagen tijd meer dan 450 mensen met een medische achtergrond uit Mol, Balen, Dessel of Retie zich aangemeld om medische taken - waaronder het effectieve vaccineren - uit te voeren in het pop-up vaccinatiecentrum. We zijn enorm dankbaar voor deze massale reacties.

Volgens een eerste snelle analyse van de inzendingen hebben zich al meer dan 250 bereidwillige verpleegkundigen, 14 artsen, 6 tandartsen, 20 vroedkundigen, 21 kinesisten en 5 apothekers aangemeld. Daarnaast hebben ook meerdere logopedisten, diëtisten, ambulanciers,… zich geregistreerd.

We zijn enorm dankbaar voor al deze reacties. Om het vaccinatiecentrum voor een periode van zo'n zes maanden dagelijks meer dan drie shiften vlot en veilig te laten functioneren, hebben we bijzonder veel medisch geschoolde medewerkers nodig.


Analyseren en contacteren

De komende dagen analyseren we alle inzendingen, met de bijhorende aangegeven beschikbaarheden en opmerkingen. Vermoedelijk starten we volgende week met het gericht en stapsgewijs contacteren van mensen op de lijst voor verdere afspraken. Op dat moment beslissen we ook om nieuwe registraties al dan niet af te sluiten.


Vrijwilligersoproep

Een oproep naar vrijwilligers voor niet-medische taken binnen het vaccinatiecentrum volgt vermoedelijk eind deze week. Vooraleer deze oproep te lanceren, moeten we gedetailleerd bepalen wat onze specifieke medewerkersnoden zijn zodat we meteen de juiste verwachtingen scheppen.

Nieuwsoverzicht
450 medisch geschoolden staan paraat

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top