Plannen voor nieuwbouw De Puzzel ’t Graantje

vrijdag 08 januari 2021
De gemeente wil de gemeentelijke basisschool De Puzzel ’t Graantje in Gerheide uitbouwen tot een volwaardige school, zodat kinderen er hun hele loopbaan in het basisonderwijs naar school kunnen gaan: van kleuterschool tot en met het zesde leerjaar.

Om dit te kunnen realiseren zal het schoolbestuur investeren in een nieuwbouw.

Uitbreiding naar volledige lagere school

Op dit moment werken ze in De Puzzel ’t Graantje in de kleuterschool met twee graadklassen (waarbij leerlingen van twee verschillende leeftijden samen zitten) en een eerste en tweede leerjaar (waarin ze momenteel voor een aantal uren in een graadklas zitten). Het is de bedoeling om vanaf 1 september 2023 ook te starten met een graadklas voor de tweede graad (3de en 4de leerjaar) en vanaf september 2024 een graadklas voor de derde graad op (5de en 6de leerjaar).

Kleinschalig

Om het specifieke kleinschalige karakter van De Puzzel ’t Graantje te behouden is er ook een maximumcapaciteit bepaald van 120 kinderen (waarvan 48 kleuters en 72 leerlingen in de volledige lagere school). Deze eigenschap zal ook weerspiegeld worden in de nieuwbouw zelf. Het schoolbestuur zal de vormgeving van dit project verder uitwerken samen met een stuurgroep, projectgroep, expertisebureau en de lokale gemeenschap.

Nieuwsoverzicht

Contact

Dienst onderwijs en gezin

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
Naar top