Blijf in beweging dankzij #deKempenbeweegt

vrijdag 08 januari 2021
Op RTV kan je vanaf maandag 11 januari dagelijks om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met het programma #deKempenbeweegt.

Staat bij jou ‘meer bewegen’ op je lijst van ‘Goede Voornemens’? Uitstekend! Voldoende bewegen is enorm belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Met #deKempenbeweegt kan je perfect thuis sporten, met eenvoudige oefeningen die de meeste mensen aankunnen. 

Populair bewegingsprogramma

De Molse senioren misten hun wekelijkse beweegmomenten toen tijdens de eerste lockdown in maart 2020. Omdat de digitale en sociale mediakanalen voor hen geen oplossing boden, ging de afdeling jeugd en sport van onze buurgemeente Mol samen met de dienst seniorenplus en de seniorenraad aan de slag met een bewegingsprogramma op RTV. Door het grote succes werd de reeks verlengd en tijdens de tweede golf in november-december 2020 herhaald.

Nieuwe afleveringen

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe afleveringen. De opnames staan begin januari gepland. Vanaf 11 januari sport je zelf mee. In de nieuwe reeks herken je ongetwijfeld Marjan Kuppens, de sportcoach die ook de eerste editie in goede banen leidde. Nieuwkomer is Jim Vancampfort, leerkracht lichamelijke opvoeding en Bewegen Op Verwijzing-coach voor Mol en Balen. Met de nieuwe coach creëren we extra kansen om beweging op maat aan te bieden. Vele oefeningen kunnen, soms wat aangepast, ook op je stoel of in rolstoel meegedaan worden. Ook kinderen vinden het vaak leuk om mee te doen.

RTV brengt via Marjan en Jim het bewegen tot in de huiskamer van alle Kempenaren!

Coronaveilige sportreeks tot aan de zomer 

Door de ondersteuning van Welzijnszorg Kempen (januari tot maart) en Sportregio Zuiderkempen ILV (april tot juni) zijn we zeker van een lange lessenreeks, die loopt tot aan de zomer. Op deze manier blijven er coronaveilige sportmomenten aanbieden, ongeacht de maatregelen op dat moment.

Nieuwsoverzicht
#deKempenbeweegt

Contact

Sportdienst

Vandaag gesloten
adres
Hoolsterberg 362490 Balen
tel.
014/74 41 51
e-mail
sportdienst@balen.be
Naar top