logo print  logo ocmw print

Gemeente roept scholen op info over terugkeer uit buitenland te verspreiden

zondag 03 januari 2021
Het gemeentebestuur vraagt aan alle schooldirecties om de ouders van hun leerlingen extra te informeren over de geldende maatregelen bij terugkeer uit een buitenlandsverblijf in rode zone: verplicht coronatesten laten uitvoeren op dag 1 en dag 7 én het hele gezin verplicht in quarantaine.

Om de gezondheid van andere leerlingen en het schoolpersoneel te garanderen, is het uitermate belangrijk dat ouders deze richtlijnen strikt opvolgen en hun kind niet naar school laten gaan.

De strikte regels over terugkeer uit een rode zone in het buitenland werden door het Overlegcomité op woensdag 30 december vastgelegd. Het strikt naleven van deze richtlijn is bepalend voor de verdere evolutie van de coronacijfers de komende weken. Daarom ontvangen de schooldirecties een kant en klaar nieuwsbericht dat ze via hun digitale communicatiekanalen aan de ouders kunnen bezorgen.

 

Verplichte testing en quarantaine bij terugkeer uit rode zone

  • Wie terugkomt van een buitenlands verblijf van langer dan 48 uur in een rode zone, moet zich tweemaal laten testen en verplicht in quarantaine.
  • De quarantaineperiode voor alle reisgenoten - inclusief kinderen - stopt pas na een negatieve coronatest op de zevende dag van de terugkeer naar België. De kinderen mogen dus niet naar school.
  • De procedure geldt voor elke vervoersmiddel: trein, auto, bus of vliegtuig.
Nieuwsoverzicht
Naar top