logo print  logo ocmw print

Coronacijfers in Balen gaan goede kant uit

woensdag 30 december 2020
Het aantal besmettingen in onze gemeente neemt af momenteel. Het is nu belangrijk om je aan de regels te blijven houden, zodat we een buffer hebben als de scholen terug openen. Daarnaast moeten terugkerende vakantiegangers zich aan hun quarantaine houden om de nieuwe coronavariant tegen te gaan.

De crisiscel die de gemeentelijke besmettingscijfers van nabij opvolgt, ziet een gunstige evolutie de laatste 10 dagen. Als iedereen zich tijdens de feestdagen aan de regels heeft gehouden, gaan we die trend hopelijk kunnen voortzetten.

Buffer nodig voor komende weken

Deze buffer is immers nodig omdat er zich de volgende weken weer nieuwe mogelijke risico's aankondigen, zoals het heropenen van de scholen, het herstarten van bedrijven na het kerstverlof, de soldenperiode (waar telkens veel mensen samenkomen) en vooral de terugkerende vakantiegangers uit het buitenland. Deze laatsten zijn op hun vakantieplek mogelijk in contact gekomen met de nieuwe virusvariant (die veel besmettelijker is en veel extra druk legt op de ziekenhuizen, zoals blijkt uit de voorbeelden in het Verenigd Koninkrijk). 

Terugkerende vakantiegangers: hou je aan je quarantaine aub

Het is dus uiterst belangrijk dat iedereen die terugkeert uit het buitenland zich strikt aan de opgelegde quarantainemaatregelen houdt en in die tijd alert is op ziektesymptomen. Bij twijfel direct de huisarts raadplegen. 

Overtuig ook vrienden en familie die uit een buitenlandse vakantie terugkeren, om zich strikt aan de quarantaine te houden. 

Nieuwsoverzicht
Naar top