logo print  logo ocmw print

Vrije basisscholen Centrum en Klavertje 4 (Olmen) sluiten vanaf donderdag 17 december uit voorzorg

woensdag 16 december 2020

De laatste tijd ging het aantal besmettingen in onze gemeente opnieuw de hoogte in. Dit is ook te merken in de vrije basisscholen van het Centrum en Klavertje 4 in Olmen. Deze besmettingen zijn vaak gelinkt aan bepaalde klassen. Er is een uitbraak onder een aantal leerlingen en leerkrachten in deze scholen. Er is geen reden tot paniek, maar uit voorzichtigheid en om verdere besmettingen te voorkomen, worden de twee vrije basisscholen gesloten. Kinderen zijn immers vaak asymptomatisch maar kunnen de besmetting toch doorgeven aan mekaar, aan gezinsleden, aan vrienden en familie.

De sluiting werd besloten op de gemeentelijke crisiscel door de burgemeester in overleg met de directies, CLB en medische experts van de regionale eerstelijnszorg en Zorg & Gezondheid.  We hopen zo de verdere verspreiding van het virus binnen onze gemeente in te dijken.

Zeker met de kerstvakantie in het vooruitzicht roepen we iedereen op om extra voorzichtig te zijn:

  • wees alert op symptomen, zowel bij kinderen als andere gezinsleden
  • vermijd uitoefening van hobby's buitenshuis
  • vermijd zoveel mogelijk nauw contact met de grootouders
  • blijf eventuele besmettingen binnen gezinnen ook tijdens de kerstvakantie doorgeven aan de scholen (zodat dit ook verder kan opgevolgd worden)

Waakzaamheid is geboden, zeker ook tijdens de feestdagen.

De crisiscel adviseert ook sport- en jeugdverenigingen met leden uit deze scholen om hun werking tijdelijk stop te zetten.

We hopen zo na de kerstvakantie in gunstigere omstandigheden terug te kunnen opstarten.

Voor alle duidelijkheid: de andere scholen (gemeentelijk en gemeenschapsonderwijs) sluiten niet omdat er daar geen uitbraak van besmettingen is.

Nieuwsoverzicht
sluiting school Centrum en Klavertje 4 vanaf do 17 dec

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top