logo print  logo ocmw print

Spoedoverleg crisiscel rond situatie Nethehof

vrijdag 20 november 2020
Het uitvallen van het personeel (vooral verpleegkundigen) begint stilaan een probleem te worden. Tijdens het crisisoverleg werden de mogelijke oplossingen overlopen. Het woonzorgcentrum kan rekenen op de steun van de gemeente, provincie, het Rode Kruis en de regionale eerstelijnszone zorg.

Vrijdagvoormiddag 20 november is er spoedoverleg geweest door de gemeentelijke crisiscel, samen met de diensten van de gouverneur, de eerstelijnszone zorg en de directie van het Nethehof. De testresultaten van het personeel sijpelen stilaan binnen. Vooral het uitvallen van het (zorg)personeel begint een probleem te worden. Het woonzorgcentrum zit via verschillende kanalen naar oplossingen te zoeken. Vanuit het crisisoverleg werden er nog enkele andere pistes aangereikt. Een goede zorg voor alle bewoners blijft immer absoluut prioritair. 

Het woonzorgcentrum kan de steun vanuit verschillende diensten erg waarderen. Ook de vele warme (digitale) steunbetuigingen van onze burgers geven moed in deze moeilijke tijden. 

De crisiscel blijft de situatie van nabij opvolgen. 

Nieuwsoverzicht
Naar top