logo print  logo ocmw print

Dertigtal bewoners WZC Nethehof test positief op corona

dinsdag 17 november 2020
In woonzorgcentrum Nethehof (Wezel) heeft een dertigtal van de 128 bewoners positief getest op het coronavirus. Momenteel wordt alles in het werk gesteld om de verdere verspreiding van het virus te stoppen. Heel Balen leeft mee met de bewoners, familieleden en personeel van het woonzorgcentrum.
Nadat het nieuws bekend raakte, installeerde WZC Nethehof onmiddellijk een aparte afdeling om de bewoners met een positieve test te isoleren. Hun familieden werden intussen verwittigd. Vrijdag staat er een tweede test ingepland voor de bewoners.

De personeelsleden worden nu woensdag getest. Zij doen er in tussentijd alles aan om de verzorging van alle bewoners correct door te laten lopen. Het bezoek is momenteel voor iedereen stilgelegd. Uiterlijk tegen vrijdag wordt hiervoor een aangepaste regeling getroffen.

De gemeentelijke crisiscel volgt de situatie verder mee op en deelt de bezorgdheid van de betrokkenen in deze moeilijke situatie. Tijdens de eerste coronagolf werd er in WZC Nethehof geen enkele besmetting vastgesteld, vandaar ook dat deze uitbraak hard aankomt voor het Nethehof-team. Heel Balen leeft mee met de bewoners, familieleden en personeel.

Nieuwsoverzicht
WZC Nethehof

Contact

Veiligheid

Open vandaag: 9u - 12u
(enkel op afspraak)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 58
e-mail
veiligheid@balen.be
Naar top