logo print  logo ocmw print

Gezocht: Podiumtalent voor Gluren bij de Buren

woensdag 16 december 2020
Als corona het toelaat, gaan we volgende lente (7-16 mei) weer Gluren bij de Buren. Ben jij een podiumkunstenaar die bedreven is in muziek, woord, dans, theater of comedy? En wil jij de gemeentegrenzen oversteken om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin? Schrijf dan in vóór 1 februari!

Gluren bij de Buren

We durven bijna niet… maar tóch kijken we hoopvol uit naar het voorjaar van 2021. Want van 7 tot en met 16 mei willen we weer Gluren bij de Buren. Dat is een initiatief van de gemeenten Arendonk, Balen, Dessel, Geel, Laakdal, Lommel, Mol en Retie. Het concept is eenvoudig: podiumkunstenaars uit verschillende disciplines steken hun gemeentegrenzen over om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin. De artiesten zorgen voor de performance, de gemeenten gaan op zoek naar een fijn gastgezin.


Schrijf je in als artiest (t.e.m. 31 januari)

Ben jij bedreven in muziek, woord, dans, theater, comedy? Dan ben jij het podiumtalent dat Gluren bij de Buren zoekt! Zin om uit je kot te komen en mee te doen? Dat kan! Een solo-artiest of minstens één groepslid moet in één van de deelnemende gemeenten wonen. Na het optreden kan je rondgaan met de ‘klak’. Optredens gaan bij voorkeur door in de openlucht en strikt volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen.

Schrijf je uiterlijk 31 januari in via het formulier op de website van Retie. Ook op de facebookpagina ‘Gluren bij de Buren Huiskamerfestival’ vind je een link naar het inschrijvingsformulier. Bij inschrijving bezorg je een leuke, creatieve promotekst waarin je je aanbod duidelijk en concreet omschrijft. Stuur ook een foto mee (horizontaal formaat + hoge resolutie). Begin maart ontvangen de artiesten meer info over hun huiskamer.


Schrijf je in als gastgezin (8 t.e.m. 28 februari)

Ben je zelf geen podiumtalent, maar wil je wel graag een optreden laten doorgaan in je huis of tuin? Dan kan je je tussen 8 en 28 februari inschrijven als gastgezin, bij de cultuurdienst (014/74 40 50, cultuurdienst@balen.be), op de website van Retie of op de facebookpagina ‘Gluren bij de Buren Huiskamerfestival’.

Je kiest zelf twee acts die jouw voorkeur wegdragen, daarna gaat de organisatie aan de slag met puzzelen en brengen ze jou in contact met de gekozen artiest. Via de gemeentelijke website en de facebookpagina verschijnt begin februari een brochure waarin we alle deelnemende artiesten voorstellen. Heb je nog vragen, neem dan contact op met de cultuurdienst.

Als gastgezin zorg jij voor een prettig onthaal van de performer en de ontvangst van de toeschouwers. Je kiest zelf hoeveel toeschouwers je wenst te ontvangen. Optredens gaan bij voorkeur door in de openlucht en strikt volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen. De inschrijvingen voor het publiek verlopen via de organiserende cultuurdiensten. De toegang is gratis; wel geldt de afspraak dat de artiest na het optreden mag rondgaan bij de toeschouwers voor een vrije bijdrage ‘in de klak’. Natuurlijk mag je zelf ook vrienden en kennissen uitnodigen.

Heb je een grote tuin? Neem dan zeker contact op met de cultuurdienst, want ook grotere groepen podiumkunstenaars zoeken een fijne plek om op te treden. Wie weet vult jouw tuin zich met de klanken van een echte bigband!

Nieuwsoverzicht
Gluren bij de Buren

Contact

Cultuurdienst

Open vandaag: 10u - 16u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top