logo print  logo ocmw print

Kwetsbare gezinnen krijgen extra ‘consumptiebudget’ in vorm van Kruierbonnen

vrijdag 13 november 2020
Kwetsbare inwoners uit Balen krijgen dankzij een beslissing van de Vlaamse regering dit jaar een ‘consumptiebudget’ van 40 euro in de vorm van Kruierbonnen. Die kunnen ze besteden bij meer dan vijftig Balense handelszaken.

Afgelopen zomer besloot de Vlaamse regering om elke gemeente een subsidie te geven om de lokale economie te stimuleren en kwetsbare groepen die in financiële moeilijkheden zitten, of die door de coronacrisis in armoede dreigen te geraken, een consumptiebudget te geven. Voor de gemeente Balen ging het om een subsidie van 35.799,91 euro.

Cadeaubonnen

De OCMW-raad heeft beslist om dat geld te verdelen over kwetsbare inwoners die gekend zijn bij het OCMW en welzijnsschakel Het Lichtpunt. Zo’n 900 inwoners krijgen een budget van 40 euro. Voor een gezin van vier wordt dit 160 euro. De inwoners krijgen deze bonnen automatisch zonder verder onderzoek. Zij moeten dit ook niet aanvragen.

De Kruierbonnen dienen als extra ondersteuning voor kwetsbare gezinnen. De Kruierbon wordt ook vaak gekocht als cadeaubon en kan je gebruiken bij meer dan 50 Balense handelaars. Hier kan je terecht met je bon.

Denk je in aanmerking te komen of heb je vragen over deze premie? Maak een afspraak met de sociale dienst via 014/82 98 48 of info@ocmwbalen.be. Het volledige reglement kan je raadplegen op de website.

Nieuwsoverzicht
kruierbon

Contact

Sociale dienst (OCMW)

Open vandaag: 9u - 11u30
(enkel op afspraak)
adres
Veststraat 602490 Balen
tel.
014/82 98 48
e-mail
info@ocmwbalen.be
Naar top