GBS De Bosmier opent openluchtklas (foto's)

donderdag 29 oktober 2020
GBS De Bosmier (Rijsbergdijk) heeft op vrijdag 23 oktober haar openluchtklas officieel geopend. De klas in het speelbos van de school kwam er dankzij subsidies van CERA, extra financiële steun van enkele firma's en hulp van ouders. Bekijk de foto's van de opening en de eerste rekenles in openlucht.

Subsidies van CERA

Omdat GBS De Bosmier buitenspeelruimte en outdoor-learning hoog in het vaandel draagt, diende ze vorig schooljaar in samenwerking met de ouderraad een subsidieaanvraag in bij CERA voor een openluchtklas in het speelbos. De investeringsmaatschappij keurde het project goed en kende hiervoor een subsidie van 2.000 euro toe.


Hulp van bedrijven en ouders

Na een oproep via de nieuwsbrief kon de school ook rekenen op bijkomende sponsoring van enkele bedrijven en hulp van ouders. Een papa van een leerling bood zelfs aan om drie prachtige, stevige tafels met 32 bijhorende boomstamzitjes en een buitenbord te timmeren.


Eerste rekenles in openlucht

Op vrijdag 23 oktober werd de buitenklas officieel geopend. De kinderen van klas 2 knipten het lint door en kregen daarna een rekenles in openlucht van juf Ann. Ook de andere leerkrachten en leerlingen van de school zullen gebruik maken van deze openluchtklas.

Bekijk de foto's van de opening van de openluchtklas op Facebook

Nieuwsoverzicht
Openluchtklas GBS De Bosmier

Contact

Dienst onderwijs en gezin

Open vandaag: 9u - 12u
(enkel op afspraak)
Naar top