logo print  logo ocmw print

Gemeentebestuur roept socio-culturele verenigingen op om fysieke werking tijdelijk stil te leggen

dinsdag 27 oktober 2020

Alle Balense socio-culturele verenigingen hebben vanuit de dienst Vrije Tijd de vraag gekregen van het gemeentebestuur om op eigen initiatief hun fysieke werking stil te leggen, al zeker tot en met 11 november. Dit in afwachting van mogelijke bijkomende coronamaatregelen van de hogere overheden om de sociale contacten in het verenigingsleven en de vrijetijdssfeer drastisch te beperken. Als deze toch uitblijven, zullen de gemeentebesturen van Balen, Dessel, Mol en Retie per burgemeesterbesluit extra maatregelen laten ingaan vanaf vrijdag 30 oktober.

Lees hier de oproep van de dienst Vrije Tijd naar de Balense socio-culturele verenigingen:

Maandag werd op initiatief van de burgemeesters van Balen, Mol, Dessel en Retie een persbericht de wereld ingestuurd, waarin de gemeentebesturen de hogere overheden vragen om zeer snel bijkomende maatregelen te treffen die de sociale contacten in het verenigingsleven en de vrijetijdssfeer drastisch beperken, zodat de druk op de druk op het ziekenhuis en de huisartsen kan verminderen. Hierin worden de socio-culturele verenigingen ook meteen opgeroepen om nu al hun fysieke werking stil te leggen, al zeker tot en met 11 november, moest dit nog niet gebeurd zijn.

Geen fijne mededeling, dat begrijpen wij maar al te goed, maar het zat er een beetje aan te komen. Uiteraard staan wij ter beschikking voor vragen, want we beseffen zeer goed dat jullie onzekere tijden beleven.

Een kleine plakker op de wonde kunnen de impulssubsidies en het schadefonds zijn dat je nog steeds kan aanvragen. Wees er nog snel bij voor de impulssubsidie waarvoor je de invulfiche moet bezorgen voor vrijdag 30 oktober. Meer info en invulformulieren vind je hier.

Financieel kan dit al een beetje helpen, maar we hopen met z’n allen zo snel mogelijk terug samen te kunnen komen en in ACTIE te schieten, want daar komt het allemaal op neer! Wij hopen oprecht met jullie mee!

Nieuwsoverzicht

Contact

Vrijetijdscentrum De Kruierie

Open vandaag: 10u - 20u
adres
Bevrijdingsstraat 12490 Balen
tel.
014/74 40 50
e-mail
dekruierie@balen.be
Naar top