logo print  logo ocmw print

Opnieuw opnames mogelijk in ziekenhuis van Mol

maandag 26 oktober 2020
Na een tijdelijke opnamestop in het voorbije weekend, is het H. Hartziekenhuis Mol vanaf 26 oktober 12 uur weer volledig operationeel en zijn alle dringende opnames weer mogelijk.
Sinds zaterdag 24 oktober was er in het H. Hartziekenhuis van Mol een opnamestop van kracht. De andere ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (Geel, Herentals en Turnhout) hebben gedurende 48 uur de spoedopnames van het ziekenhuis van Mol overgenomen. Dankzij goede onderlinge afspraken is alles vlot verlopen. Vanaf maandag 26 oktober 12 uur is het H. Hartziekenhuis Mol weer volledig operationeel en zijn alle dringende opnames, zowel voor covid als niet-covid, weer mogelijk.
 
Eén afdeling geriatrie in het ziekenhuis van Mol blijft in quarantaine tot het einde van de week. Alle andere afdelingen zijn weer geopend zoals voorzien. Raadplegingen en medisch-technische onderzoeken verlopen opnieuw normaal.
 
De opnamestop werd afgelopen zaterdag afgekondigd, nadat bleek dat het coronavirus (vermoedelijk door één of meerdere bezoekers) was binnengebracht op de afdeling geriatrie. Daarop moest deze afdeling in isolatie en moest alles grondig ontsmet worden. 
 
Het ziekenhuis roept op om de coronaregels nauwgezet te volgen. Zo kom je dus NIET op bezoek in het ziekenhuis als je zelf ziek bent, coronasymptomen vertoont of (uit voorzorg) in quarantaine zit.
 
Er worden ook geen stoffen mondmaskers meer toegelaten, enkel nog chirurgische mondmaskers. Als je ze zelf geen hebt, kan je er als bezoeker/begeleider kopen in de automaat in het ziekenhuis. 
 
Nieuwsoverzicht
Naar top