logo print  logo ocmw print

Tijdelijke opnamestop in ziekenhuis van Mol, ook spoed beperkt

zaterdag 24 oktober 2020

UPDATE 26 oktober 2020 om 12u: Opnames terug mogelijk in ziekenhuis Mol

(oorspronkelijk bericht zaterdag 24 oktober 2020 om 22u:)

Zaterdagavond 24 oktober liet het Heilig Hartziekenhuis van Mol weten dat er tijdelijk een opnamestop geldt en dit alvast tot maandagmiddag 26 oktober. Deze beslissing drong zich op door het hoge aantal corona-patiënten in onze regio. 

Er zijn enkel uitzonderingen voor opnames bij de dienst pediatrie (kinderafdeling) en de materniteit (bevallingen). 

Voor andere gevallen fungeert de spoeddienst momenteel enkel als 'poortfunctie': d.w.z. ze worden opgevangen, zo nodig gestabiliseerd, maar voor opname doorgestuurd naar de andere ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (Geel, Herentals, Mol en Turnhout) zodat de dringende medische hulpverlening in onze regio op elk moment verzekerd is.

De voorbije week zijn er enkele patiënten op ‘gewone afdelingen’ in het ziekenhuis geweest die besmet bleken te zijn met corona.

Drastische maatregelen werden genomen door een strenge isolatie in te voeren, iedereen te testen en grondige ontsmetting van alle ruimtes in te voeren.
Maar dit zorgt voor een onverwachte en tijdelijke overbelasting van de desbetreffende diensten. Om kwaliteitsvolle zorg te kunnen blijven bieden, dienen enkele diensten een opnamestop door te voeren.

Meer info op Facebookpagina van het ziekenhuis van Mol.

Nieuwsoverzicht
Naar top